detector.media
17.05.2012 15:47
Посол США нагадав про важливість вільної преси в Україні
Джон Теффт отримує інформацію про переділ бізнесу в Україні з журналістських розслідувань

Посол США в Україні Джон Теффт наголосив на важливості існування вільної преси, здатної проводити журналістські розслідування про корупцію та переділ бізнесу в Україні. Про це йшлося в його інтерв'ю інтернет-виданню «Українська правда».

 

Відповідаючи на запитання про те, наскільки він поінформований про те, що відбувається в царині переділу бізнесу в Україні, та чи відомо йому про поняття «Сім'я», «Родина президента», посол Теффт, зокрема, відповів: «Я отримую всю інформацію з тих - безумовно, дуже цікавих - статей, які я читаю. До речі, це знову підкреслює важливість того, про що я неодноразово казав - наявності вільної преси, її можливості розслідувати факти та історії такого плану. Але якогось свого коментаря з цього приводу я не маю».

 

На запитання, чи дивиться пан посол політичні ток-шоу, якою є його реакція і чи є це свободою слова (адже українська влада каже, що в державі існує вільна преса, бо є вільні ток-шоу) Джон Теффт зазначив, що йому не часто вдається приїхати додому вчасно увечері в п'ятницю, щоб подивитися «Шустер Live» і «Велику політику», але його працівники викладають йому зміст програм і зроблених там заяв.

 

«Так, там присутній певний мікс: є новини, є заяви від політичних діячів з різних таборів, включаючи опозицію, і є суперечки й дискусії. Але такі дебати взагалі-то є досить передбачуваними і чогось свіжого не несуть. Тобто ці шоу страждають якоюсь неминучою обмеженістю. Але при всьому при тому вони виконують певну роль, надаючи трибуну для викладу всіх точок зору», - зауважив пан посол.

 

«Наскільки в мене склалося враження за два з половиною роки роботи тут, українці отримують тут інформацію з різних джерел, і на основі цих джерел можуть скласти свою політичну позицію, свої погляди на ті чи інші події», - резюмував він.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY