detector.media
16.05.2012 17:44
Журнал Мінкульту «Українська культура» очолила племінниця міністра
Попередній колектив звільнився через постійну нестачу фінансування

15 травня головним редактором журналу «Українська культура» газетно-журнального видавництва Міністерства культури було призначено журналістку Оксану Гайдук. Про це на прес-конференції, присвяченій виходу тисячного номера журналу, повідомила колишній головний редактор Марія Хрущак, за інформацією якої Оксана Гайдук є племінницею міністра культури Михайла Кулиняка. Про це пише «Дуся».

 

Раніше Оксана Гайдук у числі інших авторів працювала над наповненням «Української культури».

 

Нагадаємо, Марія Хрущак разом з колективом журналу звільнилися наприкінці квітня, коли здали в друк тисячний номер. Як пояснила на прес-конференції пані Хрущак, вони пішли через постійну нестачу фінансування.

 

«Оскільки журнал з нового року за документами повинен виходити щомісяця, а в нас діяло обмеження по штату, і при цьому ось уже рік - повна відсутність гонорарного фонду, то ми виявилися в нереальній ситуації. Минулого року, коли журнал виходив раз на три місяці, я могла знаходити гроші, щоб заплатити авторам, з різних джерел, і багато могла робити сама, але зі щомісячним виданням так працювати неможливо», - розповіла Марія Хрущак.

 

За її словами, колектив стикався з нерозумінням з боку директора газетно-журнального видавництва Лесі Білаш. «Журнал (і команда) здавався керівництву занадто сучасним, занадто авангардним, занадто кричущим», - сказала пані Хрущак. Вона додала, що людиною, яка їх підтримувала, був Олег Хавич, який займався інформаційним блоком у Мінкульті, «і так нас захищав, що зрештою йому довелося піти з міністерства».

 

«Зрештою, після його уходу і у зв'язку з тим, що з нами не розплатилися навіть за лютий на сьогодні, я вирішила піти - і мене підтримали інші співробітники. А 15 травня на моє місце призначили випускницю Інституту журналістики, племінницю міністра культури України Оксану Гайдук», - повідомила Марія Хрущак.

 

За даними сторінки у Facebook, Оксані Гайдук 23 роки, вона закінчила школу № 16 у місті Кузнецьку Кемеровської області (Росія), Інститут журналістики КНУ імені Тараса Шевченка і працювала журналістом у Міністерстві культури.

 

Як повідомляла ТК, журнал «Українська культура» газетно-журнального видавництва Міністерства культури відновив вихід в оновленому форматі у червні 2011-го. Видання цього періоду відзначала сучасна верстка та дизайн, а також увага до сучасного мистецтва.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY