detector.media
11.05.2012 19:50
Положення про порядок видачі ліцензії провайдера програмної послуги повністю відповідає чинним законодавчим нормам
ПРЕС-РЕЛІЗ

У зв'язку з неоднозначним трактуванням суб'єктами інформаційної діяльності окремих пунктів Положення про порядок видачі ліцензії провайдера програмної послуги Національна рада додатково звертає увагу на те, що цей документ підготовано в суворій відповідності до норм Закону України «Про телебачення і радіомовлення».

 

Ухвалене Національною радою Положення, зареєстроване Міністерством юстиції України 2 березня 2012 року,  дає вичерпний перелік підстав для анулювання ліцензії провайдера програмної послуги безпосередньо Національною радою. Це можливо лише на підставі:

- заяви ліцензіата про анулювання ліцензії;

- рішення суду про втрату чинності ліцензії провайдера програмної послуги, яке набрало законної сили;

- інформації з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців про наявність запису щодо припинення юридичної особи або припинення підприємницької діяльності фізичною особою - підприємцем (п. 14 Положення).

 

У випадках,  які передбачені в п. 16  цього Положення, а саме:

- передача ліцензії іншій юридичній або фізичній особі з метою проведення нею діяльності провайдера програмної послуги;

- несвоєчасного подання заяви про переоформлення ліцензії;

- невиконання розпорядження про усунення порушень законодавства та умов ліцензії;

- відмови ліцензіата у проведенні працівниками Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення перевірки його діяльності відповідно до вимог законодавства України;
- систематичного порушення ліцензіатом вимог Закону України „Про телебачення і радіомовлення", законодавства України про захист суспільної моралі, законодавства про авторські та суміжні права;
- порушення статті 8 Закону України „Про телебачення і радіомовлення".

 

Національна рада звертається до суду з позовом про анулювання ліцензії. Відповідно, тільки суд  може вирішити, чи анульовувати ліцензію провайдера програмної послуги, чи ні.
 
Прес-служба Національної ради з питань телебачення і радіомовлення
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY