detector.media
08.05.2012 20:04
Tochka.net розпізнала в нападнику на фотографа директора парку «Перемога» (ФОТО)
Міліція допитала фотографа в якості свідка

Співробітники парку «Перемога» розпізнали свого директора Олександра Товстонога на фото нападника, який побив фотографа Tochka.net Віталія Лазебника 4 травня під час зйомки знесення незаконного будівництва церкви в парку. Про це повідомляє Tochka.net.

 

Журналісти Tochka.net показали фото нападника співробітникам парку «Перемога». «Так це ж наш директор Олександр Олександрович», - сказали в парку.

 

Крім того журналісти зустрілися із самим Олександром Товстоногом у його робочому кабінеті. Він відмовився будь-що коментувати, але підтвердив, що був на місці інциденту. При цьому, як звертає увагу Tochka.net, раніше в адміністрації парку стверджували, що директора взагалі не було на місці конфлікт.

 

 

 

Нападник, який побив Віталія Лазебника 4 травня

 

 


 

Олександр Товстоног у своєму кабінеті

 

Тим часом представники церкви назвали фотографа Віталія Лазебника співучасником плюндрування церкви, тому що він знімав, а не перешкоджав «злу».

 

«Кримінальний кодекс каже про те, що якщо людина бачить, що здійснюється злочин, і не вживає ніяких заходів, щоб злочин не чинився, то вона стає співучасником. Наявність фотоапарата не свідчить, що ця людина не брала участі в плюндруванні церкви», - сказав отець Святослав, настоятель церкви Всіх святих воїнів, на яку було здійснено напад.

 

На запитання, чому директор парку побив журналіста залізним прутом, священик відповів: «Директор захищав святиню і навіть сам постраждав».

 

Сам постраждалий Віталій Лазебник 8 травня був на допиті в якості свідка, а не постраждалого. «Відносно його заяви про побиття, це питання ще не вирішено. До 14 травня повинні вирішити, чи відкривати кримінальну справу за фактом побиття», - розповіла юрист Людмила Опришко, яка супроводжувала фотографа.

 

За словами юриста, міліція того дня, коли було побито фотографа, не надала йому направлення на огляд - фіксацію побоїв. «Міліція повинна була того ж дня, коли відбулося побиття, видати направлення для фіксації побоїв, але цього не було зроблено. Це значне порушення. І ми сьогодні випросили в них це направлення на медичний огляд», - відзначила юрист.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 4 травня фотографа Tochka.net Віталія Лазебника побили при виконанні редакційного завдання, коли він знімав знесення незаконного будівництва храму в парку «Перемога». Лікарі класифікували удари залізним прутом по голові як «легкі тілесні ушкодження». Очевидці події стверджували, що нападником міг бути директор парку «Перемога» Олександр Товстоног. В адміністрації парку це категорично спростовують.

 

У міліції не змогли назвати імені нападника. Згодом прес-служба столичної міліції повідомила, що порушено справу за фактом хуліганства в парку (частина 2 статті 296 Кримінального кодексу України) і триває слідство. За даними міліції, після інциденту в парку «Перемога» за медичною допомогою звернулися троє громадян, одного з них - фотографа Tochka.net - у міліції не вважають представником ЗМІ.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - Tochka.net

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY