detector.media
06.05.2012 15:18
НТВ передумав транслювати фільм «4 дні в травні» виробництва РФ, Німеччини та України
Після заяв ветеранських організацій та учасників Великої Вітчизняної війни
НТВ відповився від ідеї показати 7 травня фільм режисера Ахіма фон Борріса «4 дні в травні» виробництва Росії, Німеччнини та України, повідомляє сайт телеканалу. У проекті задіяний український продюсер Олег Степаненко.
 
Фільм оповідає про події кінця Другої світової війни. Російських солдат відправляють у Північну Німеччину, де вони займають дитячий будинок поряд з німецькою частниною. Сюжет цементує історія дружби німецького сироти і бездітного німецького капітана. Одним із центральних драматургійних моментів є спроба російського майора згвалтувати одну з вихованок дитбудинку.
 
Саме остання обставина викликала бурхливу реакцію з боку ветеранських організацій та окремих глядачів - учасників Великої Вітчизняної війни. У блогах та на інтернет-сайтах вони висловили свою незгоду зі свореним авторами картини іміджем радянського солдата.
 
«Фільм дійсно зачіпає теми, довкола яких ведуться суперечки і відсутні однозначні оцінки. У наміри НТВ не входить якимось чином затьмарювати свято поколінню переможців», - зазначено у повідомленні НТВ. Натомість у програмній сітці каналу 7 травня о 19:25 покажуть картину режисера Михайла Пташука «У серпні 44-го ...» про життя, побут і роботу контррозвідників «Смерш». Фільм здобув схвальні відгуки ФСБ.
 
«Детектор медіа» 
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY