detector.media
24.04.2012 17:01
Тимошенко просить журналістів надати їй розслідування злочинів родини Януковича

Колишній прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, яка відбуває покарання у Качанівській виправній колонії, просить журналістів, лідерів громадських рухів, службовців і силовиків надати їй матеріали розслідувань, які доводять міжнародний характер злочинів правлячої верхівки України. Про це йдеться в її заяві, оприлюдненій на «Українській правді».

 

Юлія Тимошенко зазначає, що з 20 квітня припинила їсти з метою привернути увагу «демократичного світу» до подій в Україні. Вона пропонує застосовувати «всі засоби українських та міжнародних можливостей та впливів» для того, щоб запобігти тому, «що президент України неухильно та педантично будує в великій європейській Україні концентраційний табір насильства та безправ'я».

 

«Треба негайно усвідомити цей трагічний стан речей та негайно це зупинити, застосувавши всі засоби українських та міжнародних можливостей та впливів. Якщо час буде втрачено, ми отримаємо Лівію або Сірію в центрі Європи, і тоді вже буде запізно гасити пожежу», - пише екс-прем'єр. Вона пропонує розпочати публічні міжнародні розслідування всіх корупційних оборудок родини Януковича та його оточення, де будуть задіяні міжнародні фінансові транзакції та оформлення власності, здобутої незаконним шляхом, на території інших держав.

 

Тому Юлія Тимошенко закликає в тому числі і «всіх чесних журналістів» надати матеріали подібних розслідувань, з якими вона має намір звернутися до керівників тих країн, які фігурують у розслідуваннях: «Я публічно звернуся до офіційної влади тих країн, в юрисдикції яких проводилися корупційні злочини наших правителів з проханням провести неупереджені, незалежні розслідування цих злочинів та притягнути до відповідальності винних. Треба розпочати Велике Очищення Країни вже зараз».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY