detector.media
24.04.2012 14:46
Кириленко просить Мінкульт заборонити показ «Білої гвардії»
Депутат вважає, що серіал розпалює міжнаціональну ворожнечу

Лідер партії «За Україну!» В'ячеслав Кириленко просить Міністерство культури заборонити демонстрацію в Україні російського телесеріалу «Біла гвардія». Про це повідомляє «Українська правда».

 

Такий запит пан Кириленко направив до міністра культури Михайла Кулиняка.

 

На його думку, фільм «розпалює міжнаціональну ворожнечу та спотворює зміст роману Булгакова, екранізацією якого є».

 

«Серіал відверто антиукраїнський за своїм змістом. Автори телесеріалу свідомо спотворили літературний твір, на основі якого знімали свій проект, умисне зобразивши українців, які боролися за свою незалежність, неосвіченими, жорстокими, цинічними шовіністами, садистами, невігласами і антисемітами», - зазначив В'ячеслав Кириленко.

 

Як уже повідомляла «Детектор медіа», прес-служба «Інтера» підтверджувала інформацію про наміри показати стрічку.

 

Виробництво стрічки здійснювала «Нон-стоп продакшн» Олександра Роднянського за участю компанії «Твін медіа». Продюсери фільму - Олександр Роднянський і Серій Мелькумов. Дія стрічки відбувається у 1918 році у Києві після того, як місто залишили німці, влади зрікся Павло Скоропадський та приходять війська Симона Петлюри. Головні герої - сім'я Турбіних: Олексій, Єлена та Ніколка.

 

Режисер серіалу - Сергій Снєжкін, сценаристи - Марина і Сергій Дяченки та Сергій Снєжкін. Головні ролі у фільмі зіграли Костянтин Хабенський, Сергій Гармаш, Михайло Пореченков, Федір Бондарчук, Олексій Серебряков, Сергій Маковецький та інші.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY