detector.media
21.04.2012 10:10
Президент Walt Disney Studios подав у відставку
після грандіозного провалу фільму «Джон Картер»
Президент Walt Disney Studios Річ Росс подав у відставку, повідомляє Російська служба Бі-бі-сі
 
 
Таке рішення глава студії прийняв після виходу в прокат фільму «Джон Картер», який став одним з найбільших провалів компанії. Він зазначив: «Я більше не вірю, що здатний виконувати роль президента».
 
 
Хто стане наступником Річа Росса, Disney поки що не повідомляє.
 
 
У компанії Disney пан Росс працював протягом 15 років, а главою Walt Disney Studios став у жовтні 2009 року. Раніше він був президентом каналу Disney, який створив під його керівництвом популярні серіали High School Musical і Hannah Montana.
 
 
Під час президентства Росса студія Disney уклала угоду про спільне виробництво кінокартин з Китаєм попри склалну систему квотування іноземних стрічок. 
 
 
Головний виконавчий директор компанії Боб Іглер високо оцінив внесок екс-президента в успіхи компанії: «Протягом майже десятиліття творча інтуїція, ділова хватка і цілісність натури Річа Роса принесли свої плоди в ключових структурах Disney».
 
 
Разом з тим, як зазначає Бі-бі-сі, за часів Росса студія неодноразово зазнавала збитків із фільмами «Принц Персії», «Учень чародія», «Випускний», «Вінні-Пух».
 
Рич Росс
 
ТойХтоСкоротивБюджет на «Самотнього рейнджера» з Джонні Деппом: за часів керівництва Річа Росса Disney відзначилась як помітними, так і провальними проектами
 
 
Очоливши Walt Disney Studios, 50-річний Річ Росс затвердив виробництво фантастичного фільму «Джон Картер» за романом Едгара Берроуза, який обійшовся в 250 млн доларів. (Ідея фільму розроблялося ще до того, як пан Росс очолив студію). «Джон Картер» відзначився збитками у розмірі 200 млн доларів: у США він зібрав лише 68 млн доларів, а світовібокс-офіси становлять майже 200 млн доларів. Щоби відбити витрати, фільм мав заробити у прокаті 700 млн. доларів.
 
 
На початку свого президентства Росс скоротив витрати і призупинив виконання низки проектів, яких не вважав важливими для бренду Disney: продав лейбл Miramax зовнішнім інвесторам, заморозив виробництво таких кінострічок, як «20 000 льє під водою» і «Реальні кабани-2», а також призупинив виробництво картини «Самотній рейнджер» з Джонні Деппом у головній ролі, доки її бюджет не був урізаний.
 
 
Walt Disney Co. була заснована в 1923 році як анімаційна студія. Нині корпорації належать 11 тематичних парків, два аквапарки і кілька радіостанцій і телеканалів, включно з американським каналом ABC, анімаційною студією Pixar та видавництвом Marvel Comics.
 
 
«Детектор медіа»
Фото - Бі-бі-сі 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY