detector.media
20.04.2012 11:45
«Вечірній квартал» вирізає з телеверсії сцени про Януковича, але не вважає це цензурою
«Вечірній квартал» вирізає з телеверсії сцени про Януковича, але не вважає це цензурою
Невихід номерів прес-служба «Студії Квартал-95» аргументувала «умовами монтажного процесу»

«Студія Квартал-95» підтвердила вирізання з телеверсії «Вечірнього кварталу» на телеканалі «Інтер» номеру, де висміювалася сім'я президента Віктора Януковича. Невихід сценки на «Інтері» прес-служба аргументувала «умовами монтажного процесу», пише «Телепростір».

 

Як нагадує «Телепростір», у суботу, 7 квітня 2012 року, у новому випуску гумористичного шоу «Вечірній квартал» на «Інтері» замість номера про молодшого сина президента повторно вийшла мініатюра з попереднього випуску.

 

Іронічний номер про Віктора Януковича молодшого був показаний під час зйомок програми у палаці «Україна» 20 березня. У сценці «кварталівці» обіграли тему статків Олександра Януковича, всієї сім'ї Януковичів та стосунки синів президента між собою. Натомість, у телеверсії шоу, українським телеглядачам, замість цієї мініатюри, показали повтор матеріалу, показаного у випуску від 31 березня, а саме - номер про стосунки між чоловіком та дружиною.

 

У прес-службі «Студії Квартал-95» підтвердили, що ця сценка мала місце на записі програми 20 березня у палаці «Україна» і справді не «влізла» у телеверсію шоу на каналі «Інтер» від 7 квітня.

 

Як зазначила прес-служба, це зумовлено «умовами монтажного процесу, за якими тривалість випуску не може перевищувати свій хронометраж».

 

Щодо повтору номеру про сімейні стосунки, то прес-служба називає це «звичною практикою». Мовляв, у нових програмах неодноразово вдаються до повторів «кращих та успішних номерів з попередніх програм». Однак доцільність заміни номера про Януковича у прес-службі так і не пояснили.

 

Раніше, у новорічний випуск «Вечірнього кварталу» від 31 грудня не ввійшла сценка-привітання президента з новим роком під назвою «Як це було», виконана актором «Студії Квартал-95» Юрієм Великим. «Кварталівець» обігрував конфуз президента Віктора Януковича, який торік у січні під час виступу на економічному форумі в Давосі не зміг вимовити фрази «увімкніть Україну». Відео цього номеру стало доступним після виходу новорічного «Вечірнього кварталу» на російському каналі РЕН-ТВ.

 

За словами прес-служби, невихід того номеру зумовлений тими ж таки «умовами монтажного процесу». Відповіді на те, яким чином номер потрапив у версію програми на РЕН-ТВ, видання так і не отримало.

 

Тим не менше, у «Студії Квартал-95» навідріз заперечили наявність цензури на «Інтері» та запевнили, що вихід вищезазначених номерів все ж планується і відбудеться у найближчих програмах. Коли саме - не уточнили.

 

На запитання, як часто в телеверсію «Вечірнього кварталу» не попадають номери, що так чи інакше стосуються президента Віктора Януковича, прес-служба підкреслила, що запис програми інколи і справді відрізняється від телеверсії і в ефір можуть не потрапити безліч номерів, в основному побутової тематики.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY