detector.media
19.04.2012 10:45
«Українська правда» судитиметься з апаратом парламенту через надання неповної інформації
Інтереси видання у суді представлятиме Інститут медіа права

Інтернет-видання «Українська правда» 18 квітня подало до суду на апарат Верховної Ради України через те, що не отримало повної інформації на запит про квартири депутатів. Про це йдеться на сайті видання.

 

Тепер видання хоче через суд з'ясувати, хто з народних депутатів шостого скликання отримав державні квартири.

 

Раніше «Українська правда» надіслала запит щодо інформації про вартість та площу службового житла, виділеного народним депутатам. Але отримала неповну інформацію. Зокрема, виданню відмовилися вказати прізвища, імена та по батькові кожного депутата шостого скликання, який отримав службове житло. Це було аргументовано тим, що зазначені відомості належать до конфіденційної інформації, поширювати яку без згоди особи неприпустимо.

 

Однак аналіз українського законодавства про інформацію вказує на те, що надання неповної інформації в цьому випадку є неправомірними.

 

Таким чином, апарат ВР необґрунтовано відмовив «Українській правді» у наданні на запит інформації, яка, згідно з законом, є відкритою, чим порушив право позивача на доступ до публічної інформації. Інтереси видання у суді представлятиме Інститут медіа права.

 

Як відомо, в березні в апараті Верховної Ради відмовились оприлюднити імена депутатів, як і отримали квартири протягом останніх трьох каденцій парламенту.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY