detector.media
Максим Кравченко
17.04.2012 12:59
«Дорослі діти» – це нормально
«Дорослі діти» – це нормально
Я не зрозумів, що спричинило таку бурхливу реакцію на виставку «Дорослі діти»…

Цю подію висвітлили таблоїди, в яких піднялася ціла буря коментарів. Не лишилися осторонь і критики. Однак я не розумію, що дивного, коли діти зірок спорту, телебачення й шоу-бізнесу виглядають саме так, якщо їх одягти по-дорослому? Як на мене, тут немає ніякого несмаку, перегинання палиці, вульгарності, бо всі ці поняття зовсім із іншої сфери, так би мовити, з паралельної реальності, до якої шоу-бізнес та світська тусовка не мають жодного стосунку. Застосовувати категорії культури - красу, смак, моральність тощо до явищ світського життя, як на мене, абсолютно неправомірно. З таким же успіхом можна їх прикладати, скажімо, до математики й шукати етичність та естетику в складних тригонометричних рівняннях із багатьма невідомими. Правда ж, справа доволі складна й безглузда? Так само з нашим шоу-бізнесом.

 

Не вірите? Ну, то проведімо елементарний аналіз. Далеко ходити не треба, візьмімо персонажів виставки, а точніше їхніх батьків. І не треба багатьох, достатньо Юлію Кавтарадзе та її 4-річної донечки. Здається, навіть продовжувати не треба, щоби зрозуміти, до чого я веду, але все ж продовжу... З кого беруть приклад, переодягаючись у дорослих, дітки? Правильно, зі своїх батьків. Згадуємо образи, якими тішить своїх прихильників зірка гурту NikitA, і - о диво! - бачимо: це точнісінько такий самий образ, що й у її доці на фото. Так, він вульгарний, кітчевий, надмірно відвертий, епатажний, випендрьожний і демонстративно аморальний, бо спонукає лише на одну емоцію, точніше не емоцію, а інстинкт. Ще треба дякувати фотографам за їхню цнотливість, бо якщо проводити «стилістичну» лінію до кінця, вбрання маленької донечки могло б обмежитися макіяжем.

 

Образи, які ми бачимо на виставці - найбільш затребувані в сучасному світі. Такий зовнішній вигляд, із відповідним внутрішнім наповненням, весь час бачимо на екранах ТБ: у світських хроніках, на концертах, у новинах, у кліпах... Особливо він популярний серед зірок естради, а чи не мрія більшості дівчаток - стати зіркою естради?.. А там - що більше відвертості й вульгарності, то краще. Згадаймо сучасних поп-ідолів Леді Гагу чи Ріанну... Як на мене, єдина межа, що регулює міру розкутості - дозвіл транслюватися на екранах. Rammstein у кліпі Pussy з повною відвертістю показав те, що пропагує і на що натякає 90% усього кліпмейкерського продукту, але відео можна побачили лише в інтернеті - звісно ж, поп-зірок таке не влаштує.

 

Хіба дивно, що автори вважають: дівчаткам «треба з п'ятилітнього віку міркувати лише про те, як вийти заміж за майбутніх гонщиків і льотчиків» - це ж теж цілком у дусі часу, де «принц на білому бентлі»... Але це ще нічого. Взірці естради, які засвоюються дитячою психікою, дають куди цікавіші мрії, одна з найпоширеніших - знятися в журналі Playboy. То чому засуджувати авторів виставки, якщо вони діють цілком відповідно до тих правил і взірців, за якими живе сучасний «бомонд»?

 

А ще не зрозуміло, чому ця подія видалася дивною. Ніхто не пам'ятає про дитячі конкурси краси? А їх проводять регулярно: всілякі Міні-Міс України, світу, всесвіту... Ось які фото видає Google. Ще є навіть модельні агенції з моделями-дітьми. Не треба забувати й про дитячі школи краси, де дітей учать таких стандартів, хоча чого там вчитися, коли вони й так усього навчені телебаченням. Так що виставка цілком актуальна, в тренді часу, ба більше: вона дуже модна - це можна побачити з радісних облич учасників та їхніх батьків.

 

Якщо комусь ця подія видалася обурливою й неправильною з морально-етичного боку, вважайте це за таблетку, що Нео випив у фільмі «Матриця»: «Welcome to real world», панове, повертаймося до реальності! А педофіли можуть радіти від демократичності нашого світу, їхні інстинкти теж не сьогодні, так завтра буде задіяно світом шоу-бізнесу...

 

Фото - «Дуся»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY