detector.media
13.04.2012 14:04
Нардепи відмовились дивитися фільм Усова про Лук’янівське СІЗО

13 квітня Верховна Рада не дала згоди на трансляцію сьогодні під час засідання парламенту фільму «Лук'янівка. В'язниця №1» журналіста ТВі Костянтина Усова про умови утримання в'язків Лук'янівського СІЗО. Як повідомляє УНІАН, за те, щоб подивитись цей фільм у ВР, проголосували лише 113 народних депутаті з 405, зареєстрованих в сесійній залі.

 

Дане питання було поставлено на голосування за пропозицією лідера фракції «БЮТ-Батьківщина» Андрія Кожем'якіна, оскільки ще в понеділок на погоджувальній раді обговорювалося це питання.

 

Нагадаємо, спецпроект Костянтина Усова вийшов у рамках програми «Знак оклику!» на телеканалі ТВі, у ньому було показано побут в'язнів Київського СІЗО № 13, більш відомого як Лук'янівська в'язниця. У 45-хвилинному фільмі показані реальні історії арештантів і тюремників, короткі відеоролики, записані прихованими камерами всередині СІЗО.

 

Прокуратура міста Києва провела перевірку та 12 квітня порушила кримінальну справу за фактом службової недбалості посадових осіб Київського слідчого ізолятора. Перед тим, 10 квітня, було відсторонено виконувача обов'язків начальника СІЗО Євгена Домбровського.

 

Сьогодні ж, 13 квітня, тюремники заявили, що у фільмі використано технічні засоби для викривлення дійсності. А напередодні вони повідомили, що не знайли в СІЗО порушень, наведених у фільмі.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY