detector.media
12.04.2012 16:12
«Київська правда» на чолі з Долгановим хоче роздержавитися через суд
Київська ОДА подала до суду зустрічний позов, щоб захистити свої права

Обласна газета «Київська правда» звернулася до суду з позовом про розірвання тристоронньої установчої угоди, яка була укладена 2003 року і в якій було зазначено, що у фінансуванні видання беруть участь київські облрада і облдержадміністрація (ОДА). Цю інформацію «Детектор медіа» підтвердив головний редактор газети Вадим Долганов.

 

«Ми звернулися до суду через те, що органи влади і місцевого самоврядування ні з того ні з сього перестали платити нам гроші, хоча в бюджеті 2011-го було закладено 1,5 млн гривень. Але після того, як ми почали писати правду про обласну владу, пан Присяжнюк (голова Київської ОДА Анатолій Присяжнюк. - ТК) заплатив нам ці кошти. А в бюджеті цього року взагалі не передбачили фінансування на нашу газету. Тому вони нам не потрібні, ми повинні скасувати ту угоду», - сказав пан Долганов.

 

Київська ОДА подала зустрічний позов, яким хоче захистити свої права і внести зміни в установчий договір. Про це сказав 12 квітня керівник управління інформації та зв'язків з громадськістю Київської ОДА Ярослав Мазуркевич на засіданні громадської ради з питань свободи слова при ОДА.

 

Під час засідання громадської ради редактори районних і міських комунальних газет Київщини запитали главу ОДА Анатолія Присяжнюка, чому він допускає друкувати негативні матеріали на його адресу в «Київській правді». «А деякі наші депутати вже кажуть, що ось обласна влада не фінансує "Київську правду", то ми й вас не будемо фінансувати», - бідкалася представниця Переяславщини. На що пан Присяжнюк сказав: «Долганов подав на нас до суду, щоб вивести нас зі співзасновників. Я що, маю стати перед ним на коліна? Незважаючи на те, що газета пише про мене тільки чорний піар, крапку в цій справі має поставити суд». Водночас він запевнив керівників комунальних газет, що візьме питання фінансування газет під особистий контроль.

 

Також Анатолій Присяжнюк повідомив, що обласна влада зареєструвала нову газету «Час Київщини», яка почне регулярно виходити з 4 травня. Відповідаючи на запитання «Детектор медіа» щодо його ставлення до роздержавлення друкованих ЗМІ, глава ОДА зазначив, що він ставиться до цього позитивно. «Але треба ставитися до цього питання виважено. Бо обласна влада має право на таке видання, яке буде повідомляти про її діяльність», - додав він.

 

«Київська правда» наразі виходить один раз на тиждень, а не три як раніше. «Ми публікуємо критичні матеріали стосовно того, що зараз робить обласна влада, - каже Вадим Долганов. - Не подобається вам наша газета, так, будь ласка, вийдіть зі співзасновників. Вони кажуть, що ми хочемо захопити орган київської влади. Так я вам скажу, пора органів пройшла».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY