detector.media
11.04.2012 16:00
Вийшов довідник про те, як знайти інформацію в архівах спецслужб

Центр досліджень визвольного руху випустив довідник «Право на правду. Порадник із доступу до архівів». Про це повідомляє прес-служба центру.

 

Довідник підготували історик Володимир В'ятрович, юрист Віта Лошак та експерти з питань доступу до архівів Ігор Кулик та Аліна Шпак. Посібник вийшов в рамках проекту «Доступ до архівів як право на суспільну пам'ять» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» (електронну версію можна скачати тут).

 

Презентація довідника відбулася 10 квітня 2012 року в науковій бібліотеці Національного університету Києво-Могилянська академія.

 

За словами голови вченої ради Центру досліджень визвольного руху Володимира В'ятровича у довіднику можна знайти інформацію про рідних і близьких, «загублених у бурхливому ХХ столітті»: «Журналісти можуть допомогти людям побачити сьогодення в минулому, а минуле в сьогоденні, а письменники - «відкопати» безмір драматичних сюжетів для майбутніх бестселерів».

 

«Де знайти відомості про родичів, засуджених у часи СРСР? З чого почати пошук і як правильно написати запит в архів? Якими є право і практика доступу до архівів комуністичних спецслужб в Україні та за кордоном? Які саме українські архіви зберігають відомості про політичні репресії та визвольний рух? Ця книга допоможе вам у пошуках правди про минуле і підкаже способи, як захистити ваше право на доступ до інформації», - йдеться в анотації посібника.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY