detector.media
27.03.2012 19:36
У Харкові залякують кров’ю директора ще одного телеканалу

23 березня у Харкові здійснена спроба залякування генерального директора телекомпанії «Фора» Ірини Рубашко. Про це повідомляє Інститут масової інформації.

 

Зі слів пані Рубашко, у п'ятницю 23 березня, коли вона повернулась додому, під дверима тамбура була пляма крові, а на клямці дверей тамбура висіла на вішаку сорочка, заляпана кров'ю.

 

«23 березня, у п'ятницю, мені подзвонив син та попередив, щоб я не боялася, коли прийду додому. Коли я прийшла, під дверима тамбура була розлита велика пляма крові. А на дверях висіла сорочка, також вся у крові», - розповіла вона.

 

Ірина Рубашко вважає, що це адресоване саме їй, «оскільки колись 7 канал транслював програму «Експертиза», у якій згадувалось моє прізвище - Рубашко - я ось думаю, тому і сорочку заляпали, такий собі креатив».

 

Гендиректор викликала міліцію, аби зафіксувати цей випадок: «Я викликала міліцію, яка зафіксувала цей факт. Приїхав слідчий, вилучив цю сорочку, ми написали пояснення, сусіди дали покази, що буде далі - я не знаю».

 

Пані Рубашко пов'язує цей випадок лише з професійною діяльністю: «Я припускаю, що приводом стало те, що 20 березня у газеті «2000» вишла стаття Долуханова про свободу слова по-харківськи, де було інтерв'ю Олени Баранник (директор телеканалу А/ТВК) і моє. Щодо телеканалу «Фора» - ми судимось та продовжуємо боротися, і тому, окрім, як виходу цієї статті, я нічого не бачу».

 

Як писала «Детектор медіа», 21 березня у Харкові було здійснено чергову спробу залякування директора телеканалу А/ТВК Олени Баранник. Невідомі залили майданчик перед її квартирою кров'ю, по сходовій клітці розкидали залишки печінки, тельбухи, а по стінах повзали опариші.

 

Нагадаємо, 14 вересня 2011 року було припинено мовлення харківських телеканалів «Фора», А/ТВК та АТН. Журналісти звинуватили у причетності до відключення телеканалів міського голову Харкова Геннадія Кернеса. Той, у свою чергу, відкинув звинувачення.

 

Телеканали неодноразово зверталися з листами до президента України, якого просили розібратися в ситуації.

 

17 листопада телеканал «Фора» відновив мовлення під керівництвом виконуючого обов'язки генерального директора телерадіокомпанії «Фора» Віктора Мозгового. заявляла, що призначення Віктора Мозгового є незаконним і відбувається рейдерська атака на канал.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY