detector.media
21.03.2012 18:18
Комітет свободи слова обурений недопуском Олега Хоменка до Білорусі
Медіаексперта Олега Хоменка внесли до списку осіб, яким заборонено в'їзд до Білорусі

20 березня в аеропорту Мінська прикордонники не впустили на територію Білорусії медіаексперта, тренера Інституту розвитку регіональної преси Олега Хоменка. Про це повідомив народний депутат Андрій Шевченко 21 березня на засіданні Комітету з питань свободи слова та інформації.

 

За словами Шевченка, Хоменку було оголошено, що він внесений до списку осіб, яким заборонено в'їзд на територію Білорусі.

 

Пан Хоменок зв'язався з українським посольством в Мінську, і йому сказали, що посол про питання знає, але нічим допомогти не може.

 

Комітет обурений таким ставленням до українського громадянина. Члени комітету одноголосно вирішили направити звернення до посольства Республіки Білорусь в Україні з проханням пояснити причини недопуску Олега Хоменка, підтвердити або спростувати інформацію про те, що він внесений до списку осіб, яким заборонений в'їзд, і повідомити, на який термін.

 

Також члени комітету вирішили звернутися до МЗС із закликом опротестувати такі дії Білорусі, з'ясувати правдивість інформації про існування чорних списків з українськими громадянами і дати оцінку українському посольству в Білорусі, яке не надало допомоги Хоменку.

 

Також парламентарі звернуться до Комітету у закордонних справах Верховної Ради з проханням засудити такі дії і з'ясувати інформацію про чорні списки.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY