detector.media
21.03.2012 17:35
Уряд затвердив порядок забезпечення населення сет-топ-боксами

21 березня Кабінет Міністрів ухвалив постанову «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення населення засобами приймання сигналів цифрового телерадіомовлення». Про це «Детектор медіа» повідмило джерело в уряді.

 

Інформація про ухвалення документу є на урядовому порталі, але текст постанови на сайті поки відсутній.

 

За інформацією джерела, суть проекту постанови, розробленого Держкомтелерадіо та вдосконаленого Кабміном, не змінилася: у постанові передбачено ті самі категорії малозабезпечених громадян та порядок їх забезпечення сет-топ-боксами.

 

У 2012 році телетюнерами забезпечуються:

1) інваліди першої та другої групи;

2) інваліди війни третьої групи;

3) особи, які виховують дитину-інваліда, за умови що дитина проживає разом з ними;

4) особи з малозабезпечених сімей, які отримують державну соціальну допомогу згідно із Законом України „Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям";

5) особи, які отримують субсидію для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг протягом опалювального періоду 2011-2012 років.

 

До 1 липня 2012 року місцеві управління праці та соціального захисту населення формують списки громадян, які безоплатно забезпечуватимуться телетюнерами, а Держкомтелерадіо до 1 серпня 2012 року збирає ці списки.

 

Кошти з державного бюджету (350 млн 120 тис. грн.) спрямовуються Держкомтелерадіо на здійснення витрат, пов'язаних із закупівлею телетюнерів і послуг з доставки посилок з тюнерами.

 

Нагадаємо, що Держкомтелерадіо вже встиг оголосити тендер на закупівлю сет-топ-боксів, фінал якого мав відбутися сьогодні, 21 березня. Але, за даними джерела «Детектор медіа», фінал тендеру переноситься на квітень, оскільки Держкомтелерадіо після ухвалення урядової постанови вноситиме зміни до умов участі в тендері. «Якщо раніше головними умовами були досвід роботи та терміни постачання, то тепер головним пріоритетом має стати ціна», - повідомило джерело.

 

Голова Держкомтелерадіо Олександр Курдінович обіцяє прокоментувати ситуацію довкола урядової постанови та тендеру на брифінгу 22 березня.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY