detector.media
15.03.2012 12:16
Інтернет-аварію в Києві пов’язали з пожежею в метро

Перебої з доступом до ресурсів українського сегменту мережі інтернет увечері 14 березня були пов'язані з пожежею в метро на станції «Осокорки». Цю версію інтернет-аварії підтвердив у коментарі «Коммерсанту» президент компанії MiroHost Олександр Ольшанський.

 

Нагадаємо: дата-центр MiroHost, що є хостинг-провайдером багатьох українських інтернет-ресурсів, зокрема, «Української правди», виявився знеструмленим близько 17:40 14 березня. «Судячи з усього, ми отримали лініями живлення дуже потужний імпульс, унаслідок чого вийшла з ладу наша система безперебійного живлення. Поки незрозуміло, чи пошкоджені внаслідок аварії лінії даних», - сказав пан Ольшанський.

 

Незважаючи на те, що приміщення компанії розташовані на вулиці Гайдара, 50 на правому березі Києва, він висловив упевненість, що скачок у мережі пов'язаний з пожежею в метро.

 

Робота дата-центру була частково відновлена о 20:45.

 

Як писала «Детектор медіа», від знеструмлення постраждав і телеканал ТВі, студія якого знаходиться теж на Гайдара, 50. Зауважимо, що «Українська правда», яка хоститься в MiroHost, була недоступною для користувачів інтернету із 17:40 до 23-ї години. Постраждали також іще низка інтернет-ресурсів, серед яких «Обком», «Українські новини», AIN.ua та інші.

 

У своєму офіційному повідомленні компанія MiroHost пояснила, що 14 березня вийшли з ладу обидва джерела безперебійного живлення (UPS), через які було підключено електроживлення всього дата-центру. Точна причина поки не встановлена, але компанія припускає, що це могло бути пов'язано з кидком живлення в міській мережі в момент аварійного знеструмлення ліній метрополітену у зв'язку з пожежею.

 

У зв'язку із цим в екстреному режимі були проведені робот з переключення дата-центру на нову систему UPS. «В течение двух часов были проделаны работы, которые в плановом режиме занимают несколько дней. Над устранением аварии работало около 40 различных специалистов - энергетики, электрики, инженеры по обслуживанию UPS, системные администраторы», - цитує заяву MiroHost AIN.ua.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY