detector.media
15.03.2012 09:21
Українці найчастіше використовують інтернет для дозвілля

Українці, які користуються інтернетом, найчастіше використовують «всесвітню павутину» для дозвілля (25%), потім з метою спілкування (19%) і для отримання новин (19%). Такі результати дослідження представила Research & Branding Group.

 

Для роботи або навчання інтернет використовують 17% користувачів, для пошуку друзів і близьких за інтересами людей інтернетом користуються 12% українців.

 

У той же час близько двох третин опитаних (59%) зазначили, що взагалі практично не користуються інтернетом.

 

Найбільш відвідуваними українськими інтернет-користувачами сайтами є «Одноклассники» (ними користуються 22%) і «Вконтакте» (20%). Далі популярність тримають Google (11%) і Yandex (10%).

 

Більше половини (51%) респондентів знають або щось чули про ситуацію, пов'язану із закриттям сайту ex.ua (відвідують 6% користувачів інтернету в Україні). Навпаки, не чули про це 44% опитаних.

 

Думки українців розділилися в оцінці дій інтернет-користувачів, які блокували в знак протесту проти закриття сайту ex.ua роботу низки сайтів державних установ: 28% в цілому не підтримують такі дії, тоді як 24% - підтримують. При цьому практично половина українців (48%) не змогли визначитися зі своєю оцінкою подібних дій.

 

Дослідження було проведено у період з 10 по 20 лютого 2012 року. Збір інформації проводився методом особистого інтерв'ю в 24-х областях України і АР Крим. Респонденти відбиралися за квотною вибіркою, що репрезентує доросле населення країни за місцем проживання (область), статтю і віком. Обсяг вибіркової сукупності склав 2079 чоловік. Очікувана середня похибка вибірки складає + -2,2%.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY