detector.media
13.03.2012 12:35
Держкіно називає ситуацію довкола фільму «Серпень. Восьмого» «вдалим піар-ходом»

Державне агентство з питань кіно розцінило ситуацію, що склалася з нібито забороненим прокатом російського фільму «Серпень. Восьмого» Джаніка Файзієва як «вдалий піар-хід». Про це йдеться в коментарі першого заступника голови Держкіно Сергія Сьомкіна, який оприлюднила прес-служба агентства.

 

Прес-служба Держкіно вслід за прес-службою Міністерства культури повідомила, що стрічка Файзієва не отримувала державного посвідчення на право розповсюдження і демонстрування фільму на території України, оскільки станом натепер триває передбачений законом 10-денний термін розгляду документів.

 

Дистрибуторська компанія, яка має намір здійснити прокат стрічки «Серпень. Восьмого», 28 лютого звернулася до Держкіно з проханням видати прокатне посвідчення. Повний пакет документів та матеріалів відповідно до п. 6 «Положення про державне посвідчення на право розповсюдження і демонстрування фільмів» агентство отримало 2 березня. Станом натепер триває 10-денний термін розгляду документів

 

«Навряд чи потрібно зчиняти скандал навколо прокату цього фільму. Ми розцінюємо ситуацію, що склалася, як вдалий піар-хід дистриб'юторів задля підвищення популярності картини. Жодного політичного підґрунтя або іншої причини на сьогодні немає. Все розглядається у робочому порядку», - сказав Сергій Сьомкін.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», російський кінофільм Джаніка Файзієва «Серпень. Восьмого» про конфлікт у Південній Осетії не вийшов у запланований з 1 березня український прокат.

 

За даними сайту «Кіно-театр», сеанси планувалися в березні в кількох кінотеатрах Києва - «Алмазі», «ім. Чапаєва», «Промені», «Салюті», «Старті», «Факелі» та «Флоренції». Як уточнили «Детектор медіа» у відділі бронювання квитків «Флоренції», стрічка була в прокаті лише один день минулого тижня, а далі кінопокази скасували в «усьому місті».

 

11 березня з'явилася інформація, що прокат фільму в Україні заборонило Міністерство культури, хоча саме міністерство офіційно подібних заяв не робило. За цією інформацією, «Серпень. Восьмого» піддався критиці у Грузії та в Україні. Зокрема, протести влаштувала грузинська діаспора України і київська організація Спілки української молоді, Молодіжний націоналістичний конгрес і Молодий народний рух. Представники цих організацій нібито звернулися зі скаргами на розпалювання фільмом міжнаціональної ворожнечі до Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі, Державного агентства з питань кіно і СБУ.

 

За сюжетом картини, молода мати одиначка ризикуючи життям змушена пробиратися до Південної Осетії, куди вона до початку конфлікту відправила семирічного сина. Події 2008 року показані очима дорослих і хлопчика: у реалістичні військові сцени вплітається фантастичний бойовик із роботами.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY