detector.media
11.03.2012 16:58
Глава бюро «Аль-Джазіри» подав у відставку
На знак протесту проти упередженості телеканалу у висвітленні подій у арабському світі
Виконавчий директор бюро телеканалу «Аль-Джазіра» в Бейруті Хасан Шаабан (Hassan Shaaban) подав у відставку, повідомляє Lenta.Ru із посиланням на ліванські ЗМІ.
 
За цією інформацією, таким чином пан Шаабан заявив про свою незгоду з упередженістю телеканалу у висвітленні подій в арабському світі, особливо в Сирії і Бахрейні».

Раніше з аналогічнихпричин звільнилися продюсер бюро «Аль-Джазіри» в Бейруті Муса Ахмад (Mousa Ahmad) і кореспондент Алі Хашем (Ali Hashem). Пан Ахмад заявив, що «телеканал перетворився на політичний інструмент, який використовується проти режиму сирійського президента Башара Асада».

Про невдоволення Хашемі редакційною політикою каналу стало відомо після витоку електронної пошти. Зокрема, кореспондент писав колезі про відмову керівництва показувати в ефірі фотографії озброєних супротивників Асада, що виступають проти сирійської армієї.

За словами джерела газети «Аль-Ахбар» на телеканалі, «Аль-Джазіра» відмовлялася детально висвітлювати масові опозиційні виступи в Бахрейні.

Джерело назвало редакційну політику «Аль-Джазіри» провокаційною, зазначивши, що у багатьох співробітників каналу не залишається іншого виходу, окрім звільнення.
 
«Детектор медіа» 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY