detector.media
07.03.2012 18:58
Журналістка «Волинської правди» заявляє, що її побив шеф-редактор
Журналістка «Волинської правди» заявляє, що її побив шеф-редактор
Вона звинувачує керівника в рукоприкладстві. Колектив видання називає звинувачення безпідставними

Журналістка інтернет-видання «Волинська правда» Наталія Поліщук звільняється з редакції після того, як її керівник, шеф-редактор «Волинської правди» Олексій Шумик, схопив її за руку та жбурнув у стіну. Про це повідомляє «Віче-інформ».

 

Пані Поліщук підтвердила «Детектор медіа» цю інформацію. Сьогодні, 7 березня, вона написала заяву на звільнення за згодою сторін. Однак з керівництвом її ще не погоджувала, оскільки сьогодні не бачилася з шеф-редактором.

 

Конфлікт, що закінчився рукоприкладством, стався між пані Поліщук і паном Шумиком минулого тижня, під час з'ясування робочих питань з приводу оплати праці, пише «Віче-інформ».

 

Пані Поліщук уточнила «Детектор медіа», що свідків інциденту не було, але люди були в сусідньому кабінеті, і вона їм показувала сліди побиття після того, як вийшла з кабінету шеф-редактора.

 

Журналістка спочатку засвідчила синці в травмпункті Луцької міської клінічної лікарні. Після засвідчення вона дала пояснення у Луцькому міському відділку міліції з приводу виникнення тілесних ушкоджень. Наявність синців підтвердила судмедекспертиза.

 

Після цього дівчина звернулася до Луцької районної лікарні за медичною допомогою, оскільки у неї боліло плече та  голова. У лікарні її оглядали різні лікарі, які, зрештою, порадили звернутись до психіатра. «Ніякої психіатричної експертизи я ще не проходила, і діагнозу мені ще не ставили», - повідомила ТК пані Поліщук.

 

Начальник Луцького міськвідділу УМВС України у Волинській області Роман Крохмаль і помічник прокурора міста Луцька Андрій Слюсар повідомили на прес-конференції 5 березня, що в правоохоронців немає підстав для порушення кримінальної справи, адже законодавство класифікує ці речі, як нанесення легких тілесних ушкоджень.

 

Хоч тілесні ушкодження й були (судмедекспертиза засвідчила внутрішньо шкіряний крововилив на передній поверхні лівого плеча), але обставини їх виникнення достеменно не з'ясовані, адже є пояснення двох учасників інциденту і вони кардинально відрізняються одне від одного. Справу ускладнює й те, що безпосередніх свідків на місці події не було.

 

Разом з тим прокуратура наразі проводить перевірку фактів, викладених у заяві журналістки.

 

«З приводу наявності тілесних ушкоджень та взагалі законності прийнятого рішення правоохоронними органами про відмову в порушенні кримінальної справи, є певний момент: наявність легких тілесних ушкоджень не дозволяють працівникам міліції порушити кримінальну справу. Такі справи порушуються лише судом після звернення потерпілої особи. Правоохоронці правомірно відмовили у порушенні кримінальної справи, бо не побачили в діях шеф-редактора ознак хуліганства: громадський порядок не було порушено. Також не звучали з його боку погрози вбити журналіста», - сказав помічник прокурора.

 

Наталія Поліщук поки не коментує питання, чи звертатиметься вона до суду.

 

Тим часом колектив редакції інтернет-видання «Волинська правда» назвав звинувачення журналістки безпідставними та висловили підтримку шеф-редактору Олексію Шумику. У зверненні йдеться, що пані Поліщук «ініціювала конфлікти в колективі інтернет-видання», вдавалась до істерик та ненормативної лексики.

 

«Як, не боячись гріха, можна так нестримно, безсовісно оббріхувати людину, яка, нерідко закриваючи очі і на якість публікацій, і специфічну поведінку нині начебто ображеної, стільки доброго намагалася зробити для Наталії... Навіть коли та колись у пориві чергового незрозумілого істеричного випаду та відчаю хотіла звільнятися з "Волинської правди", шеф-редактор заспокоював, розуміючи: такому "фахівцю" і людині з такою вдачею практично неможливо влаштуватися на працю в будь-якому ЗМІ», - йдеться у заяві колективу.

 

«Детектор медіа» поки не вдалося зв'язатися з керівництвом видання, у якому працює Наталія Поліщук, та з УМВС України у Волинській області.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - www.viche.lutsk.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY