detector.media
02.03.2012 17:23
Янукович підписав закон про заборону «лохотронів»

2 березня президент України Віктор Янукович підписав закон «Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" щодо регулювання трансляції програм і передач з платними інтерактивними конкурсами», повідомляє прес-служба глави держави.

 

Як писала «Детектор медіа», Верховна Рада ухвалила цей так званий закон про заборону «лохотронів» 9 лютого.

 

Закон забороняє розміщення в ефірі інтерактивних конкурсів, лотерей і вікторин, умови яких прямо чи опосередковано передбачають платну участь. Такі програми дозволяються лише на каналах з обмеженим доступом. При цьому вони мають супроводжуватися попередженням про те, що участь у них є платною. Попередження повинне займати не менше 20% площі екрану і бути контрастним щодо фону. Також трансляція програм з платними інтерактивними конкурсами (іграми, вікторинами) має постійно супроводжуватися поточною інформацією про обсяг дзвінків та шанси підключення до студії.

 

Закон набирає чинності через десять днів з дня його опублікування.

 

Ще до його підписання президентом Національна рада з питань телебачення і радіомовлення пропонувала дати в законі визначення терміну «програми та передачі з інтерактивними конкурсами (іграми, вікторинами)» з метою запобігання непорозумінням.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY