detector.media
02.03.2012 12:49
Костусєв заперечує, що вигнав з літака журналістів «1+1» та «Думская.net»

Мер Одеси Олексій Костусєв спростовує інформацію по те, що він вигнав з літака журналістів каналу «1+1» та сайту «Думская.net». Про це він заявив у коментарі  сайту Фокус.ua

 

Костусєв зазначив, що нічого не чув про інцидент у літаку з журналістами: «Ну, що ви. У мене нормальні стосунки з каналом «1+1» та не має ніяких конфліктів. А до того, що пишуть журналісти я вже адаптувався».

 

Прес-служба «1+1» не коменує слова Костусєва.

 

У  відділі зв'язків зі ЗМІ Одеської міськради «Детектор медіа» уточнили, що організацією візиту одеської делегації до Грузії займалася організація «Навстречу реформам», тому «питання  пов'язане з формуванням журналістського корпусу, що освітлює хід візиту, знаходилось у виключній компетенції організаторів заходу» : «Управління інформації департаменту інформації та зв'язків з громадськістю Одеської міської ради та одеський міський голова не визначало коло журналістів, що ввійшли в склад делегації».

 

В організації «Навстречу реформам» «Детектор медіа» повідомили, що поки що не можуть прокоментувати, оскільки керівництво перебуває у Грузії і повернеться лише сьогодні уночі.

 

Нагадаємо, 1 березня знімальну групу «1+1» та журналістів сайту «Думская.net» мер Одеси Олексій Костусєв виключив зі складу делегації, яка мала летіти в Грузію. 

 

Як розповів у коментарі «Детектор медіа» керівник департаменту інформаційного мовлення «1+1» Сергій Попов, від «1+1» у Грузію мав летіти одеський кореспондент каналу Сергій Осадчук з оператором. За словами пана Попова, мер виключив журналістів зі складу делегації без пояснень.

 

2 березня громадська ініціатива «Оновлення країни» закликала журналістів оголосити  Костусєву бойкот. «Журналісти, яких не взяли на борт літака, вимушені були кілька годин сидіти в кімнаті охорони аеропорту та писати пояснення чому вони в останній момент відмовились від польоту. Костусєв перейшов всі можливі межі і перетворився на соціально-небезпечну особу, тому громадськість має рішуче реагувати на дії мера. Пропоную журналістам оголосити бойкот Костусєву в знак солідарності з колегами яких фактично «викинули» з літака», - закликав координатор організації в Одесі Сергій Гуцалюк, говориться у повідомленні організації.

 

 «Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY