detector.media
02.03.2012 11:32
Французькі репортери вирвалися з Сирії

Журналістку Едіт Був'є (Edith Bouvier), поранену 22 лютого, вдалося  евакуювати  з Сирії.  Цю новину підтвердив президент Французської Республіки  Ніколя Саркозі.

 

Едіт Був'є  було поранено того ж дня, як під час обстрілу урядовими військами м. Хомс було вбито французького фоторепортера Ремі Ошліка  (Rémi Ochlik) та  військового кореспондента  британської   The Sunday Times Мері Колвін (Marie Colvin).

 

Саркозі перервав засідання Ради Європи у Брюсселі, аби оголосити, що Едіт Був'є та її колегу французького репортера Вільяма Даніелcа  (William Daniels) доправили до Лівану. «Це офіційна заява, вона і він у безпеці, - наголосив глава держами. - Едіт Був'є та Вільям Даніелс нині перебувають на ліванській території  і невдовзі будуть під захистом нашого посольства в Бейруті».

 

«Я розмовляв з нею. Вона щаслива. Як і її  матір, - сказав глава держави. - Дякую всім, хто цьому сприяв. Дякую сирійським  демократам і демократам у сусідніх країнах». Ніколя Саркозі додав, що Едіт Був'є  чимало вистраждала. В її розпорядження  надано літак Французької Республіки, щоб вивезти її, тільки-но дозволить стан здоров'я. Щоб прийти на домопогу репортеру, знадобилося вісім днів.

 

Джерело: Paris Match.

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY