detector.media
29.02.2012 19:54
СБУ знайшла користувачів, які мстилися за Еx.ua

СБУ провела роз'яснювальні бесіди з інтернет-користувачами, які здійснювали DDOS-атаки сайтів держустанов. Про це повідомив керівник підрозділу СБУ Валентин Петров, пише «Українська правда» із посиланням на proIT.

 

За словами Валентина Петрова, в період атак було встановлено близько 5 тисяч активних користувачів. Зі значною частиною з них СБУ провело роз'яснювальні бесіди, повідомив він.

 

Співробітник СБУ підкреслив, що за дії користувачів мережі, які порушують роботу держорганів, передбачається кримінальна відповідальність, як і за будь-який інший злочин у реальному світі.

Водночас правоохоронець відмовився коментувати, чи порушено проти користувачів кримінальні справи.

 

Він додав, що найчастіше сайти атакували неповнолітні з домашніх комп'ютерів, коли дізналися, «що закрився їх улюблений EX.ua. І батьки були вкрай здивовані, почувши про те, чим займаються їхні діти».

 

Петров додав, що за 2011 - початок 2012 року на сайти держорганів було скоєно 105 спланованих атак угрупованнями з Ірану, Алжиру та Туреччини.

 

Він підкреслив, що сайти не захищені достатньо. Зокрема, в датацентрах, де вони зберігаються, часто не передбачені резервні інтернет-канали.

 

Нагадаємо, після  закриття файлообмінного ресурсу Ex.ua наприкінці січня інтернет-користувачі почали блокувати роботу низки інтернет-сайтів: МВС, портал президента, Кабміну, Верховної ради, Конституційного суду України, Національного банку  Партії регіонів, СБУ та каналу «1+1».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY