detector.media
29.02.2012 11:21
Суд визнав протиправним недопуск Єгора Соболєва у Київраду
У журналіста вимагали довідку з місця роботи і обов'язково з «мокрою» печаткою

Суддя Окружного адміністративного суду Києва Оксана Головань визнала протиправним недопуск журналіста, керівника бюро журналістських розслідувань «Свідомо» Єгора Соболєва на засідання Київради у липні 2011 року. Про це йдеться у прес-релізі бюро «Свідомо».

 

Нагадаємо, під час акредитації на сесію ради у Єгора Соболєва в Київраді вимагали додаткові документи, про які в законі України «Про внесення змін до Закону "Про інформацію"» не йдеться - зокрема, довідку з місця роботи і обов'язково з «мокрою» печаткою. У результаті розпорядилися не пускати Єгора Соболєва до Київради.

 

«Юрист Київради пояснювала у суді, що ксерокопія квитка НСЖУ, надана журналістом, нечітка», - розповів юрист Інститут масової інформації Роман Головенко, який відстоював інтереси журналіста в суді. Він додав, що представниця Київради повідомила йому про намір оскаржити рішення судді Головань.

 

«Детектор медіа» звернулася по коментар до Київради і наразі очікує на відповідь.

 

«У серпні 2011 року Єгор Соболєв та Роман Головенко підготували проект спрощених правил акредитації журналістів та передали його секретарю Київради Галині Герезі. Після трьох місяців чекання вони звернулися до Окружного адміністративного суду Києва з  метою припинити практику, коли у Київраді вимагають від журналістів забагато паперів задля допуску до засідань, що суперечить новому закону "Про інформацію". Їхнє прохання скасувати надмірні вимоги виокремлено в окрему справу, яку розглядає суддя Костянтин Винокуров», - йдеться у прес-релізі бюро.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY