detector.media
28.02.2012 18:08
Держкомтелерадіо відмовився від фестивалю «Золоте курча»

28 лютого колегія Державного комітету телебачення і радіомовлення затвердила перелік фестивалів теле- і радіопрограм на 2012 рік, засновником (співзасновником, співорганізатором) яких є Держкомтелерадіо.

 

До переліку увійшло два міжнародні та один всеукраїнський заходи. А саме  - VIIІ міжнародний фестиваль телевізійних і радіопрограм «Перемогли разом», що планується провести 8-10 травня до Дня Перемоги у Севастополі на базі Севастопольської РДТРК; XIV міжнародний фестиваль телевізійних і радіопрограм для національних меншин «Мій рідний край», що відбудеться наприкінці серпня-початку вересня в Ужгороді на базі Закарпатської ОДТРК, а також XVIІ всеукраїнський фестиваль телевізійних і радіопрограм «Калинові острови», який планується провести в першій декаді жовтня в Кіровограді на базі Кіровоградської ОДТРК.

 

До переліку заходів не потрапив традиційний фестиваль дитячих програм «Золоте курча». За словами директора департаменту телебачення і радіомовлення Держкомтелерадіо Сергія Абрамова, він торік пройшов не на належному рівні. «Ми можемо підтримати його проведення, рекомендувавши компаніям брати в ньому участь», - зауважив він.

 

Пропозиція гендиректора ДТРК «Всесвітня служба УТР» Василя Юричка вказати в рішення колегії про підтримку участі державних ТРК у фестивалях «Агросвіт» і «Золоте курча» не набрала необхідної кількості голосів. Пан Юричко мотивував свою пропозицію тим, що мовникам щоразу необхідно погоджувати свою участь у фестивалях з керівництвом Держкомтелерадіо.

 

Слід зауважити, що Закарпатська ОДТРК запланувала цього року проведення фестивалю «Мій рідний край» з 27 серпня по 2 вересня. На думку гендиректора КДР ТРК Олександра Савенка, захід слід пересунути в часі, оскільки він припадає на початок телевізійного сезону. Водночас заступник голови Держкомтелерадіо Дмитро Кравченко вважає, що для проведення фестивалю вистачить трьох днів, а не тижня. Відтак, строки проведення «Мого рідного краю» Держкомтелерадіо має ще додатково визначити в робочому порядку.

 

Крім того, члени колегії зауважили, що надалі слід розширювати географію учасників, удосконалювати систему номінацій, активніше залучати до фестивалів комерційні телерадіоорганізації, друковані та інтернет-видання.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY