detector.media
24.02.2012 12:32
Поранена в Сирії французька журналістка просить випустити її з країни

Кореспондентка газети  Le Figaro Едіт Був'є (Edith Bouvier) звернулася з закликом з сирійського міста Хомс, що перебуває в облозі урядових військ, надати їй можливість виїхати з країни. На відео, розміщеному на You Tube опозиційними активістами, вона заявила,  що через переломи внаслідок ушкодження осколком ноги потребує негайної операції.

 

Був'є зазнала тяжкого поранення минулої середи, коли було вбито її співвітчизника - фоторепортера Ремі Ошліка (Rémi Ochlik) - та американку-кореспондентку британської  The Sunday Times  Мері Колвін (Marie Colvin).

 

Французька журналістка дякує на відео сирійським медикам, які «роблять усе можливе», та просить, щоб її евакуювали в Ліван. Лікар, який розмовляє на відео арабською, підтверджує: оперувати Едіт Був'є на місці неможливо.

 

На тому ж відео інший французький репортер  звертається до уряду Франції та до Міжнародного червоного хреста з проханням змусити диктаторський режим Сирії припинити ракетні обстріли, негайно надати Едіт Був'є  можливість отримати необхідну медичну допомогу.

 

Це та інше відео з аналогічним зверненням партнера загиблої Мері Колвін - фоторепортера The Sunday Times  Пола Конроя (Paul Conroy) вміщено на світових сайтах  у переддень сьогоднішньої  міжнародної конференції групи друзів Сирії  в Тунісі. Один з її  ключових пунктів - надання гуманітарної допомоги цивільному населенню Сирії, яке опинилося у катастрофічному стані.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY