detector.media
22.02.2012 15:19
Нацрада не зрозуміла, що є «лохотроном»

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 22 лютого розглянула закон «Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення"» (щодо регулювання трансляції програм і передач з платними інтерактивними конкурсами) , який був ухвалений Верховною Радою 9 лютого, і сформулювала свої пропозиції до нього.

 

Як пояснив голова регуляторного органу Володимир Манжосов, закон надійшов на підпис президенту України, і тепер Адміністрація президента просить Нацраду та інші зацікавлені відомства висловити свою точку зору щодо нього.

 

Національна рада запропонувала з метою запобігання непорозумінням дати в законі визначення терміну «програми та передачі з інтерактивними конкурсами (іграми, вікторинами)».

 

Нагадаємо, що цей так званий закон про «лохотрони» заборонив трансляцію, окрім як на каналах з обмеженим доступом, програм та передач з інтерактивними конкурсами (іграми, вікторинами), умови яких прямо чи опосередковано передбачають платну участь. У законі немає самого визначення терміну, але вказано перелік програм, які не підпадають під заборону (наприклад, розіграші лотерей, творчі конкурси тощо).

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY