detector.media
22.02.2012 11:29
«Хіт – ФМ», «Авторадіо» і «Гала» зібрали найбільше реклами у 2011 році

Радіостанція «Хіт - ФМ» (радіохолдинг «ТАВР - медіа») у 2011 році отримала найбільший на ринку радіо рекламний дохід - майже 85 млн грн у прайсових цінах. Також на цю станцію припало  найбільше (за хронометражем) спонсорських проявів. Такі дані отримала компанія «Комунікаційний альянс» за результатами свого власного моніторингу*. 

 

Моніторинг «Комунікаційного альянсу» базується на прайсових цінах, тобто він не враховує знижок чи націнок, а також не враховує (у представлених даних) рекламу категорій «ЗМІ», «соціальна реклама», «реклама і маркетинг».

 

Загалом, за підрахунками КА, ринок радійної реклами зріс у порівнянні з 2010-м на 20% у прайсових цінах. За оцінкою агентства UMG, радіо збільшило рекламні збори на 12%, зокрема, локальні київські рекламодавці збільшили бюджети на 7%, загальнонаціональні - на 14%, зазначається у повідомленні агентства.  

 

Данные компании «Коммуникационный альянс».

Бюджеты посчитаны в прайсовых ценах, без учета скидок и наценок.

       Без учета рекламы категорий «СМИ», социальной рекламы, сектора «реклама и маркетинг»

 

Данные компании «Коммуникационный альянс»

 

За підрахунками UMG, 85% рекламного часу припало на двох найбільших гравців -- УМХ і «ТАВР медіа». Ще минулого року сукупна частка холдингів становила 71%. Зростання зумовлене тим, що УМХ купив  «Наше радио», а «Тавр» придбав «Дачу» і його «Радіо Рокс» разом з «Дачею» почали моніторитися. 

 

 

Найбільшими рекламодавцями радіо стали торгові мережі , виробники алкоголю і телекомунікаційні компанії. Понад 7 млн грн (у прайсових цінах) склали бюджети Comfy  і «Ельдорадо».

 

Найбільший приріст загальнонаціональних бюджетів показали страхові компанії (150%) і фінансовий сектор (74%), підрахувало агентство UMG. Також позитивну динаміку показала реклама продовольчих товарів (40%) і дозвілля (44%), алкоголю (22%), об'єктів торгівлі (15%) і ліків (17%).

 

У київському радіоефірі суттєво зріс сектор нерухомості (68%).

 

За прогнозами агентства, 2012 року збільшуватимуть активність роздрібна торгівля і банки.

 

Данные компании «Коммуникационный альянс».

Бюджеты посчитаны в прайсовых ценах, без учета скидок и наценок.

       Без учета рекламы категорий «СМИ», социальной рекламы, сектора «реклама и маркетинг»

 

Данные компании «Коммуникационный альянс»

 

 

*Моніторинг радіо здійснюється  на базі 17 станцій.

Методологія: система R-events розробки AGB Nielsen Media Research.

 

 «Детектор медіа»

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY