detector.media
08.02.2012 14:54
МВС не порушуватиме кримінальної справи проти хакерів

Міністерство внутрішніх справ не вважає за необхідне порушувати кримінальну справу за фактом хакерських атак на свій офіційний сайт після припинення міліцією роботи файлообмінника Ex.ua. Про це повідомляє інформаційне агентство «Інтерфакс-Україна».

 

В управлінні зв'язків з громадськістю МВС України зазначили, що заяви від офіційних державних і партійних сайтів, які також зазнали хакерських атак, поки що не надходили, тому відповідні кримінальні справи також не було порушено.

 

Як вже писала «Детектор медіа», раніше прес-служба МВС повідомляла, що відповідно до статті 361 Кримінального кодексу, відповідальність за втручання в роботу інтернет-ресурсів передбачена у вигляді штрафу до 17 тис. грн, або виправних робіт, або позбавлення волі до трьох років. Також відповідальність передбачена для розробників програм, що дозволяють здійснювати хакерські атаки.

 

Нагадаємо, з 31 січня після  закриття файлообмінного ресурсу Ex.ua хакери та звичайні інтернет-користувачі почали блокувати роботу низки інтернет-сайтів: МВС, портал президента, Кабміну, Верховної ради, Конституційного суду України, Національного банку  Партії регіонів, СБУ та каналу «1+1».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY