detector.media
08.02.2012 12:30
На телеканалах заперечують замовний характер коментарів Королевської
У новинах телеканалів «Україна», СТБ, ICTV, Новий, 5-й та «24» 7 лютого - жодного синхрону Наталі Королевської

За інформацією журналіста Мустафи Найєма, телеканали масово отримали замовлення на розміщення коментарів народного депутата Наталії Королівської: «У вівторок 7 лютого співробітники низки телеканалів отримали завдання від своїх редакторів в обов'язковому порядку включити до сюжетів про відкриття нової сесії парламенту коментар народного депутата Наталії Королевської», - написав Найєм у своєму Facebook, повідомляє «Українська правда».

 

За його інформацією, завдання розмістити коментар Королевської отримали телеканали «Україна», СТБ, ICTV, Новий, 5-й та «24». «Редакторська змова розкрилася в кулуарах Ради і викликала бунт серед журналістів», - стверджує Найєм. За його словами, сьогодні практично будь-яка згадка про Королевську у ЗМІ носить замовний характер.

 

У коментарі «Детектор медіа» парламентський кореспондент 5 каналу Ольга Сніцарчук заперечила, що отримувала таке завдання. «Я вже більше року не записувала коментарі Королевської, і в моєму сюжеті її не було», - каже вона. За її словами, коментарі Королевської з'являються в ефірі через рекламний відділ, але не в новинах каналу. Також інформацію спростував і парламентський кореспондент ICTV Володимир Горковенко. «У моєму сюжеті Королевської не було, а крім мене з ICTV вчора в парламенті більше нікого не було, і записати її для нашого каналу крім мене не міг ніхто», - зазначив він.

 

Шеф-редактор новин 5 каналу Володимир Мжельський запевнив «Детектор медіа», що редактори каналу не віддавали подібних завдань кореспондентам. «І в інших програмах/рубриках Королевської також не було», - додав він.

 

Генеральний директор Нового каналу Ірина Лисенко сказала ТК, що вперше чує про такі вказівки. «Впевнена, що цього не було, і не могло бути», - переконана вона.

 

Головний редактор та ведуча програми «Факти» на ICTV Олена Фроляк також спростувала інформацію, що редактори давали таке завдання журналістам. «Подивіться наш сюжет про відкриття. Там є президент, там є опозиція, там є голова парламенту Володимир Литвин. Королевської там немає», - сказала вона.

 

У вечірніх випусках новин на телеканалах «Україна», СТБ, ICTV, Новий, 5-й та «24» в сюжетах про відкриття парламентської сесії не було синхронів Наталії Королевської.

 

Керівник прес-служби народного депутата Наталі Королевської Павло Кучер заявив «Детектор медіа», що сюжетів на платній основі вони телеканалам не замовляють. «Вчора наша прес-служба розповсюдила прес-реліз про те, що голова парламентського комітету з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва, народний депутат Наталя Королевська виступила з ініціативою збору підписів про порушення питання відповідальності уряду. Редакції ЗМІ самі вирішують, що давати в ефір: новину про цю ініціативу, чи про посилення морозів в Україні», - сказав пан Кучер.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY