detector.media
02.02.2012 15:05
Adobe і Graphisoft кажуть, що не просили міліцію закривати Ex.ua
Просили вжити заходів відповідно до чинного законодавства

Компанії Adobe Systems inc. і Graphisoft R&D скаржилися в міліцію на Ex.ua, але не просили закривати ресурс. Про це в коментарі Delo.ua повідомив юридичний представник компаній в Україні Павло Миколюк.

 

«Звернення до міліцію було. Була заява. Але як ми можемо просити закрити Ex.ua? Ми лише донесли до МВС інформацію про те, що на цьому ресурсі поширюється неліцензійне програмне забезпечення, права на яке належать компанії Adobe, і просили вжити заходів відповідно до чинного законодавства. Більшого й бути не може», - заявив він.

 

Пан Миколюк також пояснив, що дії міліції, яка призупинила роботу порталу, це виключно рішення правоохоронців, які самі вирішують, як їм реагувати на скарги.

 

За словами юриста, Adobe і Graphisoft неодноразово зв'язувалися з Ex.ua і просили прибрати з порталу неліцензійний і піратський контент. «Були телефонні розмови, певне листування, внаслідок якого компанії Adobe була запропонована схема, за якою ми самі були повинні відстежувати і видаляти неліцензійний контент, стежити за кожним посиланням, і за кожним випадком звертатися до адміністрації», - пояснив Павло Миколюк.

 

Така схема компанії «не те, щоб не влаштовувала, просто це нереально, фізично неможливо». «Я думаю, що й адміністрація ресурсу це розуміла, але іншого нічого вони нам не запропонували», - додав він.

 

Нагадаємо, що в міліції заявили, що кримінальну справу щодо файлообмінного ресурсу Ex.ua порушено внаслідок звернень Adobe Systems, Graphisoft і телеканалу «1+1», а також Держслужби інтелектуальної власності та Кабінету Міністрів. На каналі «1+1» повідомили, що у вересні справді зверталися до МВС і Держслужби інтелектуальної власності, але справу проти файлообмінника було порушено на три місяці раніше.

 

Раніше у прес-службі міліції в числі скаржників також називали Microsoft, але компанія це заперечила.

 

За словами керівного партнера юридичної фірми «Юскутум» Артема Афяна, який представляє інтереси Ex.ua, кримінальну справа щодо Ex.ua порушено за фактом розміщення на порталі п'ятьма невстановленими особами контрафактної продукції компанії Adobe. Суму збитку ця компанія оцінила у 180 тис. грн.

 

У рамках розслідування кримінальної справи 31 січня слідчими було вилучено сервери Ex.ua, реєстратор домену Imena.ua на вимогу слідчих заблокував домен Ex.ua. 2 лютого, за інформацією юридичного представника Ex.ua, слідчі відкликали вимогу про блокування домену і реєстратор відновив обслуговування домену. Але сервери залишаються вилученими.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY