detector.media
02.02.2012 14:37
Слідчі відкликали вимогу про блокування домену Ex.ua
Реєстратор доменів Imena.ua вже відновив підтримку домену Ex.ua

Слідчий відділ Печерського райуправління МВС відкликав вимогу про блокування домену Ex.ua, згідно з яким 31 січня реєстратор Imena.ua припинив обслуговування домену, внаслідок чого файлообмінний ресурс Ex.ua став недоступним. По це повідомляє інтернет-видання AIN.ua з посиланням на керівного партнера юридичної фірми «Юскутум» Артема Афяна, який представляє інтереси Ex.ua.

 

У прес-службі столичної міліції «Детектор медіа» підтвердили прийняття такого процесуального рішення.

 

За словами пана Афяна, кримінальна справа щодо Ex.ua була порушена за фактом розміщення на порталі п'ятьма невстановленими особами контрафактної продукції компанії Adobe. Суму збитку ця компанія оцінила у 180 тис. грн.

 

«Слідство розібралося, що факт розміщення на порталі неліцензійних продуктів не може стати причиною для блокування домену, тому вимога була відкликана. Тепер домен знову може бути включений, однак сервери порталу все ще в міліції. Їх вилучення ніяк не сприяє встановленню п'яти осіб, які розмістили контрафактний контент. Більш того, після блокування домену встановити особи порушників стало неможливо», - розповів пан Афян.

 

 

Сервери, за його словами, були вилучені під приводом того, що на них можуть бути копії продуктів Adobe, розміщених порушниками. Раніше в Ex.ua не підтверджували інформацію міліції про вилучення серверів.

 

Представник Ex.ua Юріс Пісковий сказав, що робота з відновлення ресурсу ведеться, але детальніших коментарів поки не дав.

 

Тим часом реєстратор доменних імен Imena.ua вже відновив підтримку домену Ex.ua на своїх серверах у повному обсязі, повідомляє Watcher. Проте А-запис домену не веде на жоден із серверів файлообмінника, вказуючи натомість на loopback-інтерфейс:

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY