detector.media
02.02.2012 12:30
Атаковано ще низку сайтів через Ex.ua

Сьогодні, 2 лютого, працюють з перебоями сайти Конституційного суду України, Партії регіонів, СБУ та «1+1». Також у соціальних мережах ширяться повідомлення про проблеми із сайтом Верховної Ради ввечері 1 лютого.

 

На порталі каналу «1+1» відкривається лише перша сторінка. Також зранку «висів» сайт Національного банку.

 

Портали піддалися атаці услід за сайтами президента, уряду і МВС.

 

У соцмережах не припиняються заклики атакувати сайти влади, установ та компаній, які звертались до МВС щодо порушення прав інтелектуальної власності файлообмінним ресурсом Ex.ua, які сприяли його закриттю 31 січня.

 

1 лютого під час ефіру на 5-му каналі експерт з інтернет-комунікацій Максим Саваневський припустив, що сайти «виснуть» через велику кількість заходів, і, на його думку, «за заклики просто відвідати сайт президента навряд чи хтось може бути притягнутий до відповідальності».

 

Нещодавно в соцмережі «Вконтакті» з'явилася петиція користувачів Ex.ua, у якій вони закликають: «Ми просимо включити Ex.uа для доступу в особисті файли, щоб зберегти свої власні викладені файли, які не були збережені на комп'ютері». А також наголошують: «Якщо держава готова оплатити створення і роботу подібного ресурсу, яким користується не одна людина - як вертольотом, а мільйони, то ми тільки за».

 

Тим часом в Адміністрації президента 2 лютого вдалося відбити хакерські атаки на сайт президента, повідомила прес-секретар глави держави Дарка Чепак, пише Delo.ua з посиланням на «Українські новини». За її словами, фахівці служби безпеки сайту президента працювали над відновленням нормальної стабільної роботи сайту з ночі на 1 лютого аж до ночі на 2 лютого.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY