detector.media
01.02.2012 16:20
На ex.ua скаржилися Adobe, Graphisoft і «1+1» - МВС (ОНОВЛЕНО)

Кримінальну справу щодо файлообмінного ресурсу ex.ua порушено внаслідок звернень Adobe Systems, Graphisoft і телеканалу «1+1». Про це у ході прес-конференції заявив заступник начальника управління з боротьби з кіберзлочинністю Міністерства внутрішніх справ Руслан Пахотов, повідомляє «РБК-Україна». Як повідомляє «Українська правда», також скарги надходили від Державного інституту інтелектуальної власності та від Кабінету міністрів. 

 

Наразі затриманих у цій справі немає, повідомив Руслан Пахотов. Вилучене обладнання перебуває на експертизі, під час якої буде встановлений чи заперечений факт порушення законодавства.

 

За словами Пахотова, співробітники офісу ex.ua у ході допиту і міліції зізналися, що займалися діяльністю ресурсу (раніше з'явилася інформація із посиланням на представника компанії Юрія Пісковія про те, що в ex.ua немає офісу в Україні). У ході обшуку офісу було виявлено та вилучено інструкцію, у якій йшла мова про те, що співробітники мають заперечувати свою причетність до ex.ua у разі візиту міліції.

 

Представниця компанії «Мегого», присутня на конференції, уточнила, що співробітники міліції 31 січня проводили обшук саме в її компанії. За її словами, компанія є офіційним партнером файлообміннику.

 

(Додано) У вересні «1+1» справді звертався до МВС і Держслужби інтелектуальної власності, але справу проти файлообміннику було порушено раніше, повідомили «Детектор медіа» у прес-службі «1+1»: «В сентябре 2011 года «1+1» действительно обращался в МВД и Государственную службу интеллектуальной собственности Украины с требованием защитить контент, авторскими правами на который мы располагаем, и убрать его из Интернета. Уголовное дело против ex.ua было возбуждено на три месяца раньше нашего обращения». За інформацією прес-служби, скарги каналу стосувалися порушень прав інтелектуальної власності щодо кількох проектів.

 

Нагадаємо, 31 січня співробітники міліції вилучили кілька сотень серверів Ex.ua у зв'язку з порушення закону про авторські права.

 

Як писала «Детектор медіа», ех.ua не підтверджує інформацію про вилучення його серверів міліцією.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY