detector.media
01.02.2012 15:18
Upload.com.ua закривається: боїться долі Ex.ua

Керівництво файлообмінника Upload.com.ua прийняло рішення вийти з бізнесу. Про це LB.ua повідомив керівник проекту Віталій Лемець.

 

Таке рішення було прийняте у зв'язку з останніми подіями в Україні, зокрема, вилученням співробітниками міліції серверів схожого за принципом роботи сайту Ex.ua.

 

Наразі робота Upload.com.ua повністю зупинена, інформація з серверу видалена, нові файли завантажити неможливо.

 

За словами, Віталія Лемця, таким чином їх команда намагається уникнути долі Ex.ua. «Зараз ситуація в світі з файлообмінниками сумна. Нам довелося закрити аналогічний проект у Казахстані. Розуміючи, що в будь-який момент, на Upload.com.ua можуть залити файл нелегального характеру і зафіксувати це до того, як ми зреагуємо на скаргу, - ми прийняли рішення вийти з бізнесу», - пояснив Лемець.

 

За його словами, ресурс тісно співпрацював з українськими правозахисниками: «Були підписані договори, наприклад, з Українською антипіратською  асоціацією, ми надавали їм можливість самим видаляти файли в автоматичному режимі», - стверджує керівник Upload.com.ua.

 

Він зазначив, що до тих пір, поки українське законодавство щодо авторських прав не буде врегульовано, робота подібних ресурсів є ризикованою.

 

Щодо подій навколо Ex.ua Віталій Лемець заявив: «Складно сказати, що там відбувається. Повної інформації у мене немає. Але я точно знаю, що вони активно співпрацювали з правовласниками і реагували на скарги, тому складно сказати, що там насправді відбувається», - акцентував керівник Upload.com.ua. Разом з тим, він додав, що особисто негативно ставиться до піратства. Проте правовласники замість таких масштабних воєн могли б запропонувати більш лояльну альтернативу, - вважає Лемець. «Краще б встановили символічну плату в розмірі 1 долара, крім того, правовласники отримували б частину прибутку від розміщення реклами», - резюмував він.

 

Нагадаємо, вчора, 31 січня, співробітники міліції вилучили кілька сотень серверів Ex.ua у зв'язку з порушення закону про авторські права.

 

Як писала ТК, ех.ua не підтверджує інформацію про вилучення його серверів міліцією.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY