detector.media
31.01.2012 20:41
Ex.ua не підтверджує вилучення серверів

Файлообмінний інтернет-ресурс ех.ua не підтверджує інформацію про вилучення його серверів міліцією. Про це заявив представник ех.ua Юрій Пісковий, пише «Інтерфакс-Україна».

 

«Таку інформацію (про вилучення 200 серверів) поки не підтверджуємо. На даний момент припинено делегування домену на підставі розпорядження якогось слідчого Печерського району», - сказав він агентству.

 

Пісковий повідомив, що на фотографіях на веб-сайті Міністерства внутрішніх справ зображений не офіс ресурсу: «У ех.ua взагалі немає офісу на території України».

 

Коментуючи повідомлення МВС про порушення кримінальної справи за зверненням компаній Adobe Systems Inc. і Microsoft Corporation, Юрій Пісковий запевнив, що в ресурсу підписані договори з правовласниками даних компаній.

 

Він не зміг повідомити, у яких провайдерів розміщуються сервери компанії. Пісковий додав, що власником ех.ua є західний інвестор, і в його планах легалізація ресурсу.

 

Раніше ресурс розміщував свої сервери в дата-центрі телекомпровайдера «Воля», однак у прес-службі провайдера «Детектор медіа» повідомили, що на даний момент співпраця з ресурсом припинена, серверів ех.ua в дата-центрі «Волі» немає.
    


Нагадаємо, 31 січня український файлообмінник ex.ua перестав працювати: такого домену вже не існує. Як повідомило Міністерство внутрішніх справ, під час обшуків в офісі та дата-центрах файлообмінного ресурсу оперативники вилучили 100 серверів із загальним обсягом інформації понад  600 терабайт. Причина - розслідування у кримінальній справі щодо порушення авторських прав.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY