detector.media
31.01.2012 20:29
Прокуратура перевірить, чи був у тернопільській газеті расизм

Прокуратура Тернополя розпочала перевірку «Нової Тернопільської газети» через скандальний матеріал «Біля «Орнави» лилася «чорна» кров...», повідомляє портал «За збручем».

 

Перевірка проводиться в порядку статті 97 Кримінально-процесуального кодексу України  щодо наявності або відсутності в діях представників даного ЗМІ  ознак злочину, передбаченого статтею  161 Кримінального Кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії).

 

У прес-службі прокуратури області наголошують, що перевірка пов‘язана лише з публікацією  і не має стосунку до попередніх матеріалів газети.

 

Нагадаємо, 25 січня «Нова Тернопільська газета» розмістила на першій шпальті публікацію про життя іноземних студентів в Україні. У матеріалі із заголовком «Біля "Орнави" лилась "чорна" кров» та лідом «Араби з неграми бились за наших курвів» подано колаж, де на тлі іноземців мавпи намагаються обійняти дівчину. У тексті статті йшлося про те, що викладання у групах з такими студентами є «моральними тортурами», а у вільний від навчання час зарубіжні студенти буцімто домагаються українських дівчат.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY