detector.media
26.01.2012 18:04
Львівська ОДА заперечує тиск на «Експрес»

Львівська обласна державна адміністрація (ЛОДА) повідомляє, що не перебуває в будь-яких спорах з газетою «Експрес» і дотримується всіх прав журналістів на свободу слова та професійну діяльність. Так ЛОДА відреагувала на заяву «Експресу» про начебто спробу тиску на журналістів цього засобу масової інформації, пише інтернет-видання ZIK.

 

«Станом на сьогодні, жоден з підрозділів Львівської обласної державної адміністрації не перебуває в судових, громадських чи будь-яких інших спорах із вищезазначеним періодичним виданням», - йдеться в офіційній заяві ЛОДА.

 

Зазначимо, що в заяві газети «Експрес» чітко не вказано, яке судове рішення щодо тиску на журналістів газети та видання загалом малося на увазі. Крім того, Львівська ОДА не фігурує у згаданій заяві «Експресу». Як вдалося з'ясувати «Детектор медіа», судячи з рішення суду, мова йде про господарський конфлікт засновників видання.

 

«Львівська обласна державна адміністрація у своїй діяльності завжди дотримується усіх прав журналістів на свободу слова та професійну діяльність та у відповідності з Розпорядженням президента України Віктора Януковича, № 226/2011-рп "Про міжвідомчу робочу групу з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів", жорстко реагуватиме на будь-які спроби тиску на ЗМІ у нашій державі», - інформує прес-служба відомства.

 

У повідомленні зазначено, що Львівська облдержадміністрація і надалі відстоюватиме усі права журналістів на професійну діяльність й принагідно закликає всі засоби масової інформації до відкритого діалогу та спілкування задля побудови відкритого громадянського суспільства.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY