detector.media
23.01.2012 14:41
У донецькому супермаркеті побили журналістів
Журналістів, які знімали прострочені продукти, били по обличчю, ребрах і спині, намагалися розбити фотокамеру

У Донецьку охоронці торгівельного центру побили кореспондента «Українського тижня» Богдана Буткевича і фотографа цього видання Андрія Ломакіна, а також журналіста Павла Колесника та громадського діяча Станіслава Федорчука. Про це повідомляє «Український тиждень».

 

За словами Богдана Буткевича, інцидент стався в торговельному центрі «Сокол» біля обласної лікарні. Під час проведення акції «Україна без холопів», мета якої - захист прав споживачів від простроченої продукції, її учасники намагалися провести фотозйомку продуктів харчування. Охорона торговельного центру випхала і побила чотирьох осіб: журналіста Павла Колесника, громадського діяча Станіслава Федорчука, а також кореспондента «Українського тижня» Богдана Буткевича та фотокореспондента Андрія Ломакіна. Крім цього, охоронці ще й намагалися відібрати їхні особисті речі.

 

Богдан Буткевич у коментарі «Детектор медіа» повідомив, що наразі всі потерпілі перебувають у Ленінському райвідділі міліції міста Донецька. «Ми підготували заяву про побиття і нанесення тілесних ушкоджень. Павлу Колеснику розбили обличчя, а нашому фотографу Андрію Ломакіну нанесені сильні тілесні ушкодження. Його били по ребрах, по спині, можливо, у нього струс мозку. Також нападники намагалися розбити фотокамеру Андрія і телефон Павла», - розповів він. За його словами, у них є фотографії охоронців, які на них напали, які вони незабаром опублікують.

 

Як писала «Детектор медіа», з журналістом Павлом Колесником судяться співробітники мережі супермаркетів «Амстор» у Донецьку. Вони звинувачують його в публікації в блозі pauluskp.livejournal.com фото- та відеоматеріалів, на яких вони зафіксовані без їхнього дозволу.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY