detector.media
21.01.2012 10:16
Сенат США відклав голосування щодо антипіратського законопроекту PIPA
Після низки протестів щодо заходів США у боротьбі з піратством розгляд законопроекту PIPA (Protect Intellectual Property Act) відкладено на невизначений термін, повідомляє Associated Press
 
Як заявив у п'ятницю, 20 січня, лідер більшості в Сенаті Гаррі Рід, таке рішення прийнято «у світлі останніх подій». 

Очікувалося, що голосування відбудеться 24 січня. Однак обумовлені в ньому заходи боротьби з піратством обурили мільйони інтернет-користувачів. Проти законопроектів виступили Google, Mozilla, Facebook та Twitter, а також англомовна Вікіпедія, яка на знак протесту не працювала добу.
 
Після цього від підтримки PIPA відмовилися двоє сенаторів і співавторів законопроекту - Марко Рубіо від штату Флорида та Рой Блант від Міссурі. Не схвалили його й інші конгресмени: республіканець Оррін Хатч від штату Юта та демократ Бен Кардін від Меріленду.
 
Також члени Палати представників не підтримали ще один документ щодо авторських прав в інтернеті, SOPA (Stop Online Piracy Act). Серед його противників - республіканці Бен Куейл з Арізони, Лі Террі з штату Небраска, Деніс Росс із Флориди, а також демократ Тім Холден.

Законопроекти SOPA та PIPA надають повноваження власникам контенту і уряду США звертатися до судів із вимогою закриття сайтів, які розміщують піратський контент. Вони також забов’язують американських інтернет-провайдерів, пошукові та платіжні системи припиняти співпрацю із зарубіжними ресурсами, які підозрюються у причетності до незаконного розміщення контенту. 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY