detector.media
07.01.2012 11:44
Патріарх Кирило застеріг росіян від революції (ОНОВЛЕНО)

Патріарх Московський і Всія Русі Кирило застеріг росіян від революції, повідомляє BFM.Ru. За словами Предстоятеля, таке Росії не потрібно, оскільки загрожує знищенням країни. Про це патріарх сказав в інтерв`ю телеканалу «Россия» сьогодні, 7 січня.

 

«Якщо влада лишається нечутливою до висловлення протестів - це погано. Ми вичерпали ліміт розділень. Влада повинна через діалог коригувати курс», - сказав патріарх Кирило. 

 

Говорячи про своє ставлення до мітингів «За чесні вибори», патріарх відзначив, що кожна людина має право висловлювати свою думку, в тому числі і незгоду з владою. У цій ситуації, підкреслив предстоятель, Церква перебуває в непростій ситуації, тому що серед пастви є ті, хто був на мітингах, і ті, проти кого мітингували: «Слово Церкви не повинно бути політизоване, воно повинно нести правду, а правда в тому, що брехня повинна йти з політики, економіки та особистому житті».

 

На думку патріарха Кирила, мітингувальники, які допускають брехню у своєму житті, не мають морального права вимагати від інших і від влади відсутності брехні. Також він відзначив, що не варто чекати «правди на макрорівні, якщо її немає на мікрорівні». 

 

Раніше патріарх провів богослужіння в храмі Христа Спасителя, де були присутні близько 6 тисяч осіб, у тому числі, президент РФ Дмитра Медведєва з дружиною, глава адміністрації президента Сергія Іванова та інші чиновники.

 

Як повідомляла ТК, 10 та 24 грудня минулого року у Москві пройшли мітинги «За чесні вибори». Наступне зібрання заплановано на 4 лютого 2012 року.

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY