detector.media
05.01.2012 15:39
Державні телеканали транслюють маніпулятивний фільм про Тимошенко

Обласні державні телеканали (ОДТРК) і державний канал іномовлення УТР останніми днями транслюють викривальний фільм про Юлію Тимошенко. Про те, що такий фільм іде в ефірі Закарпатської ОДТРК, близько 20:00 4 січня написав у Facebook гендиректор телеканалу ТВі Микола Княжицький, інформацію підтвердили інші користувачі соціальної мережі, які переглядали фільм на інших державних каналах.

 

Родіон Мірошник, генеральний директор Луганської ОДТРК, яка теж показувала стрічку 4 січня, повідомив «Детектор медіа», що документальний фільм має назву «Просто Юля», й ОДТРК отримали його від ТРК «Всесвітня служба УТР» за угодою. «У нас єдина система Держкомтелерадіо, і між телерадіокомпаніями існує угода про обмін контентом. Компанія, яка виставляє контент, має ліцензійну угоду, що надає право на передачу контенту», - повідомив він.

 

Микола Княжицький розповів «Детектор медіа», що стрічка триває понад годину і складається з двох частин. У ній немає титрів, лише підпис у кінці: «Україна. 2011 ©».

 

«Фільм розповідає про зв'язок Тимошенко з Лазаренком, про борг перед Росією, про домовленості з Кучмою і змову з Путіним. Наприклад, він містить фрагменти з інтерв'ю з американцями, які розслідували справу Лазаренка. Фільм є маніпулятивним і пропагандистським, текст начитаний російською мовою, і закадровий голос некоректно називає Юлію Тимошенко (наприклад, "принцесса", "девушка подумала"), є натяки на те, що вона вирішувала політичні проблеми сексуальним способом», - розповів глядач фільму Микола Княжицький.

 

За його словами, фільм є досить свіжим: у ньому, наприклад, використано фрагмент програми «Велика політика з Євгеном Кисельовим» від 18 листопада, у якій брала участь американський прокурор Марта Берш.

 

«Детектор медіа» намагається отримати коментар керівництва УТР і Держкомтелерадіо з приводу трансляції фільму «Просто Юля» та його виробника.

 

Нагадаємо, в серпні державні канали транслювали антитимошенківський фільм «Вкрадений попкорн».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY