detector.media
04.01.2012 16:42
Свірко вимагатиме депортувати Єрмолаєва до Росії

Журналіст Юрій Свірко у суді вимагатиме депортації з України Михайла Єрмолаєва, шеф-редактора новин СТБ. Про це він заявив у коментарі «Детектор медіа». Пан Єрмолаєв є громадянином Російської Федерації.

 

Підставою для депортації є той факт, що, на думку Юрія Свірка, у травні, червні і липні Єрмолаєв працював на каналі незаконно. Трудовий договір було укладено наприкінці липня, а про призначення «з 1 травня» було повідомлено ще навесні.

 

22 липня СТБ уклав з Єрмолаєвим трудовий договір, зауважує Свірко, «прямо в день отримання дозволу на використання праці іноземця N43727». Це випливає з листа Державного центру зайнятості. «Щоправда, у цьому договорі він не головний редактор і не директор, як брешуть на сайті СТБ, а "Генеральний продюсер". І саме таку вакансію було начебто заявлено до Шевченківського районного центру зайнятості у м. Києві. Хоча тим самим СТБ до Шевченківського районного суду м. Києва було неодноразово заявлено, що жодних вакансій на СТБ просто немає», - наголошує Свірко у своєму блозі.

 

У листі центру зайнятості йдеться, що Михайло Єрмолаєв працює на телеканалі на посаді генерального продюсера з інформаційно-аналітичного мовлення у Департаменті інформаційно-аналітичного мовлення. СТБ отримав дозвіл Київського міського центру зайнятості на використання праці громадянина Російської Федерації, і на цій підставі укладено строковий трудовий договір.

 

Обґрунтування доцільності використання праці іноземця (Єрмолаєва) було таким: має значний досвід роботи у сфері науки, освіти, телебачення та професійного аналізу інформації, вільно володіє англійською мовою, знає італійську, йдеться у листі центру.

 

При цьому, зауважує Юрій Свірко, 25 липня під час засідання у Шевченківському суді представник СТБ  Андрій Бабенко заявив «на мікрофон аудіофіксації», що «Єрмолаєв у трудових відносинах з СТБ не знаходиться», пише Свірко у своєму блозі.

 

Наступне засідання у справі проти СТБ відбудеться 17 січня о 16 годині. Саме тоді пан Свірко має намір озвучити свою вимогу про депортацію.

 

У коментарі «Телеркитиці» Свірко наголосив, що у Єдиному державному реєстрі судових рішень є приклади подібних справ, де на підприємство накладається штраф, а працівника, який порушив закон, депортують з України.

 

Нагадаємо, Юрій Свірко оскаржує в суді відмову в призначенні його на посаду головного редактора служби новин СТБ. У позові він просить суд визнати необґрунтованою відмову у прийнятті його на роботу на посаду головного редактора служби новин СТБ, а також зобов'язати канал прийняти його на роботу. Також він просить стягнути з СТБ середній заробіток за час вимушеного прогулу з 15 січня 2011 року по день рішення суду за цим позовом, виходячи з офіційного посадового окладу головного редактора служби новин СТБ.

 

«Детектор медіа» звернулась за коментарем до прес-служби СТБ і чекає на відповідь.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY