detector.media
04.01.2012 11:27
Суд задовольнив позов фотографа Дондюка до «України молодої»

Шевченківський районний суд міста Києва задовольнив позов фотографа Максима Дондюка до газети «Україна молода». Про це він пише у своєму блозі.

 

Максим Дондюк звернувся до суду через публікацію його фото з порушенням авторських прав, предметом позову стала публікація на першій шпальті газети «Україна молода» світлини з репортажу з військово-патріотичного молодіжного табору «Січ» у Криму. На фото зображені хлопчики в камуфляжній формі навприсядки.

 

Фото було опубліковане без зазначення автора, тоді як весь фоторепортаж із «Січі» був оприлюднений Максимом Дондюком на професійному сайті фотографів, на всіх знімках був зазначений копірайт і ім'я автора. За словами адвоката фотографа, одноразову ліцензію на публікацію придбало видання Weekly.ua, і публікація у Weekly.ua є свідченням авторства Максима Дондюка.

 

Суд задовольнив позов і зобов'язав видання сплатити 9,6 тис. грн компенсації які й вимагав позивач. Також суд зобов'язав «Україну молоду» «надрукувати у найближчому номері газети на першій сторінці інформацію про те, що засновником і видавцем газети було порушено авторське прав фотографа Максима Дондюка».

 

«Будемо сподіватия, що інші видання будуть відповідати за порушення авторських прав так само»,- пише він у блозі. За його словами, деякі інтернет-видання вже отримали попередження і справа незабаром опиниться у суді. Однак назви цих ЗМІ він не розголошує.

 

У коментарі «Детектор медіа» Михайло Дорошенко, головний редактор «України молодої» зазначив, що рішення суду він ще не бачив, однак якщо воно є, то має намір подавати апеляцію.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY