detector.media
28.12.2011 17:25
NRJ стає «Радіо 24»
Західноукраїнська мережа «Радіо 24» вийде в Київ, Севастополь, Дніпропетровськ, Запоріжжя, Токмак і Дніпрорудне

28 грудня одразу три радіокомпанії змінили свої програмні концепції та позивні на «Радіо 24» - відповідні зміни до ліцензій внесла Національна рада з питань телебачення і радіомовлення.

 

Йдеться про ТОВ «ТРК "Дивосвіт"» з Києва (попередній позивний - NRJ), ТОВ «ТРК "Світ"» з Дніпропетровська (попередній позивний - «107,7») та ТОВ «Радіостанція "Великий Луг"» із Запоріжжя (попередній позивний - «Радіостанція "Великий Луг"»).

 

Відтепер у їхніх ліцензіях зафіксовано позивний «Радіо 24», а програмна концепція передбачає інформаційно-музичний формат: 12 год/добу інформаційно-аналітичних і публіцистичних програм та 8 год/добу підбірки музичних творів (таку програмну концепцію на попередніх засіданнях Нацради у свої ліцензії внесла львівська ТРК «Праймедіа», яка з березня 2011 року працює як «Радіо 24»).

 

Таким чином, тепер «Радіо 24» мовитиме в Києві (104,6 МГц), Севастополі (87,7 МГц), Дніпропетровську (107,7 МГц), Запоріжжі (101,8 МГц), Токмаку (103,9 МГц) і Дніпрорудному (103,4 МГц).

 

До цього мережа «Радіо 24» охоплювала Львів, Луцьк, Івано-Франківськ, Рівне й Тернопіль. Позивний належить львівській ТРК «Праймедіа», яка входить до медіахолдингу «Люкс» Андрія Садового (телеканал «24», радіо «Люкс», інтернет-видання Zaxid.net і ще низка сайтів).

 

У Нацраді «Детектор медіа» уточнили, що всі три радіокомпанії мають ліцензійний договір з ТРК «Праймедіа» про видачу невиключного дозволу на використання знаку для товарів і послуг «Радіо 24».

 

Окрім позивних і програмної концепції, у ТРК «Дивосвіт» і радіостанції «Великий Луг» змінилися директори: у першої ним став Валентин Мора, у другої - Яків Бринза.

 

Власники компаній при цьому не змінилися. За даними держреєстру ТРО, у ТРК «Дивосвіт» ними залишаються кіпрська компанія «УБМХ Броадкаст Медіа Холдінгз Лімітед» і київське ТОВ «Катапульта» (м. Київ); у ТРК «Світ» - ТОВ «Радіогрупа» (Харків) і Куляба Аеліта Геннадіївна; у «Великого Лугу» - Бринза Яків Олексійович і Кронін Василь Володимирович.

 

Нагадаємо, що власником NRJ є «Український медіахолдинг», який придбав радіостанцію разом з мережею «Нашого радіо» в ірландського холдингу Communicorp Group. ТОВ «Радіогрупа», яка є власником ТРК «Світ», - це також компанія зі структури «Українського медіахолдингу».

 

«Детектор медіа» очікує на коментарі генерального директора «Радіо 24» Романа Андрейка та УМХ.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY