detector.media
25.12.2011 10:48
«Аль-Джазіра» відновлює мовлення у Кувейті
За кілька днів телеканал «Аль-Джазіра» знову мовиме у Кувейті. Про таке рішення оголосив міністр інформації Кувейту Шейх Хамад Жабер Ал-Алі (Sheikh Hamad Jaber Al-Ali), повідомляє Lenta.Ru з посиланням на Arab Times.

Як повідомляла ТК, редакція катарської телекомпанії «Аль-Джазіра» в Кувейті припинила роботу в середині грудня 2010 року у зв'язку з висвітленням акцій протесту. Зокрема, в ефірі каналу транслювалися кадри, на яких правоохоронні органи застосовували силу до демонстрантів. У відповідь на демонстрацію сюжету кувейтські влада звинуватила «Аль-Джазіру» у втручанні у внутрішні справи країни, закрили офіси і заборонили журналістам телеканалу працювати в Кувейті.

Рішення про скасування санкцій відносно «Аль-Джазіри», за словами Ал-Алі, було прийнято перед парламентськими виборами в Кувейті, що пройдуть 2 лютого. Міністр зазначив, що Кувейту необхідно «нейтральне і прозоре висвітлення виборів» і нагадав, що ЗМІ повинні нести відповідальність за свої дії.

Директор кувейтського відділення «Аль-Джазіри» Саад Аль-Саєді зазначив, що процедури з відновлення діяльності каналу займуть до тижня.

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY