detector.media
22.12.2011 17:28
Чепак здивована «домислами у простих і зрозумілих цитатах» Януковича
Прес-секретар президента написала відкритий лист Мустафі Найєму

Прес-секретар президента України Дарка Чепак здивована «хвилею домислів у простих і зрозумілих цитатах» президента Віктора Януковича, який під час прес-конференції 21 грудня, відповідаючи на запитання Мустафи Найєма, зокрема, сказав: «Я вам не заздрю». За її словами, президент висловив свою людську позицію, а на важливості безпеки журналістів наголосив у вступному слові. Про це пані Чепак написала у відкритому листі Мустафі Найєму у блозі на «Українській правді».

 

«Під час прес-конференції Віктор Янукович, відповідаючи на Ваше запитання, сказав про свій напружений графік роботи. Президент зазначив, що йому не вистачає часу для відпочинку. Він також сказав, що знає Вас особисто і специфіку Вашої роботи. Саме тому він висловив Вам свою людську позицію», - пише пані Чепак.

 

Щодо роботи журналістів та їхньої безпеки президент, за її словами, розповів у вступному слові: «Перш за все це питання безпеки цієї професії. Я хотів би, щоб ви від мене почули, що я буду завжди жорстко припиняти будь-які дії, спрямовані проти гідності, життя і здоров'я журналістів, спроби тиску на ЗМІ з боку чиновників, влади чи політиків, - цитує пані Чепак стенограму виступу президента. - Водночас, безумовно, я сподіваюсь, як і будь-який громадянин нашої країни, бачити якісні, об'єктивні журналістські матеріали з важливих питань суспільного життя. Адже цінність свободи слова не лише у праві говорити, що хочеш, але і в здатності говорити правду, чітко відрізняючи, як кажуть, чорне і біле. Тому я готовий з вами до сьогоднішнього діалогу».

 

Дарка Чепак принагідно зазначила, що у форматі прес-конференції президент України задовольнив усі прохання журналістів та представників журналістських громадських та професійних організацій, про які йшлося під час зустрічей медійників із прес-службою президента перед прес- конференцією. «У той день було забезпечено максимально комфортний для журналістів формат роботи. У залі були встановлені стаціонарні мікрофони, до яких журналісти підходили ставити запитання в порядку черги, яку визначили самі. У стосунках зі ЗМІ для Президента дуже важливим є встановлення та збереження атмосфери довіри та взаємоповаги», - підкреслила прес-секретар Віктора Януковича.

 

 

 

Дарка Чепак і Віктор Янукович під час підсумкової прес-конференції президента 21 грудня

 

Сам Мустафа Найєм розцінив слова президента «Я вам не заздрю» як обмовку, а не погрозу, і як промах прес-служби, яка не змогла підготувати Віктора Януковича до запитання про «Межигір'я».

 

Нагадаємо, 21 грудня, під час підсумкової прес-конференції Мустафа Найєм запитав Віктора Януковича по те, чому життя президента, на відміну від інших громадян, покращується. Адже він має змогу орендувати дорогий вертоліт та розбудовувати «Межигір'я» через компанії, які контролює його син.

 

У відповідь Віктор Янукович сказав, що має дуже мало часу для насолоди: «Учора, наприклад, я близько третьої годин ночі приїхав додому, і сьогодні встав о шостій ранку. Позавчора було дещо раніше Тому про яке солодке життя ви говорите, я не знаю, і обговорюєте тему моєї родини. Я вам хочу сказати, що я вам не заздрю». А після цього він додав: «Ми з вами один одного добре знаємо й розуміємо... Інше додумаєте самі».

 

«Детектор медіа»

 

Фото Павла Довганя

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY